Νέος «ξεσηκωμός» και συλλαλητήρια των Ελλήνων για τη Μακεδονία

Την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών για την παραχώρηση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας προσπαθεί να ανατρέψει ο ελληνικός λαός που, σε κάθε ευκαιρία, ξεσηκώνεται για να προασπίσει τα ιστορικά δικαιώματά του.

Οι ημέρες από την υπογραφή Τσίπρα – Κοτζιά στις Πρέσπες μπορεί να πέρασαν αλλά, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις, οι Έλληνες δεν ξέχασαν τόσο γρήγορα την ιστορία τους και την απόφαση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη από πολίτες που διαμαρτύρονται για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Οι Κρητικοί υπερασπίζονται τη Μακεδονία

Λίγο νωρίτερα, στις 19:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν δύο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Ηράκλειο και Χανιά.

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ στα Χανιά στην Πλατεία της δημοτικής Αγοράς.

Ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου απηύθυνε, σύμφωνα με το e-kriti.gr, κάλεσμα στους πολίτες της πόλης να συγκεντρωθούν στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

«Αρχικά, μία ομάδα πολιτών, χωρίς κομματικές σημαίες και καμία σκοπιμότητα, κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα μέσω των social media και δραστηριοποιήθηκαν προκειμένου να διοργανωθεί αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Την δράση αυτή σύντομα αγκάλιασαν οι σύλλογοι της πόλης και κυρίως ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου, ο οποίος είναι και ο βασικός συνδιοργανωτής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Στο πόδι η Βεργίνα

Από τις διαμαρτυρίες για το ιστορικό όνομα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι κάτοικοι της Βεργίνας που θα πραγματοποιήσουν αύριο, Δευτέρα, στις 19:30 συλλαλητήριο για εναντίον της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

«Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όπως μεταδίδει το pontos-news.gr.

Η οργανωτική επιτροπή και ο συντονιστής της Αντώνης Καγκελίδης έχουν υποβάλλει αίτημα για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στον δρόμο μπροστά από τους Βασιλικούς Τάφους ή, εναλλακτικά, λίγα μέτρα παραπάνω, στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας.

Πηγή: parapolitika.gr