Φ. Γεννηματά: Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές Τσίπρα – Καμμένο

«Ουσιαστικά η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνά ελάχιστοι πια αμφισβητούν ότι η παραμονή στην εξουσία μιας Κυβέρνησης σε αμετάκλητη αποδρομή μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο.. Πρόκειται για μια κυβέρνηση φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και συμπρωταγωνιστή τον κ. Καμένο σε πλήρη συνεννόηση και εναλλασσόμενους ρόλους. Όμως δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν ούτε την αποχώρηση τους με αξιοπρέπεια. Οι εκλογές είναι κοντά και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν όσο το δυνατό συντομότερα», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Ερωτηθείς σχετικά για την κυβερνητική επιδίωξη να αναβληθούν οι περικοπές των συντάξεων, σημείωσε πως η κυβέρνηση «παίζει» με την αγωνία των συνταξιούχων. «Μιλάμε για οριστική ακύρωση της περικοπής των συντάξεων και όχι για αναβολή της για μικρό χρονικό διάστημα ως τις εκλογές, ώστε να μεταφερθεί το πρόβλημα μετά», ενώ για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε παροχές υπογράμμισε πως «έχουμε ήδη ψηφίσει τα πενιχρά επιδόματα που έχει δώσει πέρυσι αυτή η κυβέρνηση, επειδή ακόμη και αυτά τα ελάχιστα ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας τα έχει ανάγκη. Ταυτόχρονα έχουμε καταγγείλει τον κ. Τσίπρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ότι είναι «Αριστερός» στα πίτουρα… Κάθε του μέτρο αποδομεί ακόμη περισσότερο το Κοινωνικό Κράτος και το ευτελίζει σε «σωματείο ελεημοσύνης».

Για το σενάριο των πρόωρων εκλογών η κ. Γεννημάτα ανέφερε ότι «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» για τον κ. Τσίπρα. «Φαντάζομαι ότι αυτό τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος. Γι’ αυτό και στο βαθμό που θα παραμένει στην δική του ευχέρεια να επιλέξει τον χρόνο των εκλογών, θα το κάνει με μοναδικό κριτήριο να περισώσει ότι μπορεί από την βέβαιη εκλογική του συντριβή. Και έχει αποδείξει ότι προκειμένου για το μικροκομματικό του όφελος δεν έχει κανένα ενδοιασμό», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τα πολιτικά σχέδιά της σημείωσε πως «εμείς διεκδικούμε αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και μετεκλογικά θα επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό σχέδιο για την διακυβέρνηση της..».

Για τη σκανδαλολογία επισήμανε πως «είναι αναμενόμενο ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του Μαξίμου να επιστρατεύσουν και κατά την προεκλογική περίοδο, κάθε βρώμικο μέσο για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, με συκοφαντίες, ψεύδη και ενορχηστρωμένες επιθέσεις μέσω του φιλικού τους «κίτρινου τύπου», προσθέτοντας πως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» και πως «για τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχουν ως μοναδικό γνώμονα το ότι ο σκοπός (τους) αγιάζει τα μέσα, αυτά είναι ψιλά γράμματα».

Τέλος, για την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθηνών σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «για μια ακόμη φορά οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν νομοθετούν με βάση αρχές αλλά καιροσκοπικά. Αρνήθηκαν επίμονα την σχετική δική μας πρόταση όταν έφεραν τον εκλογικό νόμο και επιμένουν να αρνούνται την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων που ζουν στο εξωτερικό, φοβούμενοι την απάντηση των πολιτών που η κρίση ανάγκασε να ξενιτευτούν».