(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές η Δυτική Ελλάδα – Τι είπε ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Ι.Καπάκης

«Η Πολιτική Προστασία στην Ψηφιακή Πολιτική» φιλοξενείται στην Β’ αίθουσα του Royal , όπου παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια και την πρόληψη των φυσικών καταστροφών.
Τη συνεδρία συντονίζει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παπαναστασίου.
Την πρώτη ομιλία της συνεδρίας έκανε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Καπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Ο κ. Καπάκης ανέφερε πως η Ευρώπη θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και να είναι κέντρο επιχειρήσεων για την περιοχή, συμβάλλοντας στην ασφάλεια και των γειτονικών κρατών.
ΕΥΑΛΩΤΗ Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ο Γενικός Γραμματέας στη συνέχεια της εναρκτήριας ομιλίας ανέφερε πως η Δυτική Ελλάδα είναι από τις πιο ευάλωτες περιοχές σε όλη τη χώρα όσον αφορά τις Φυσικές Καταστροφές.
Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η μορφολογία του εδάφους, αλλά και τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν πολύ την περιοχή.
Παράλληλα ,ο κ. Καπάκης αναφέρθηκε στα βήματα που χρειάζονται για να είμαστε πιο προστατευμένοι αλλά και στην πρόταση για σύσταση σχολής πολιτικής Προστασίας.

 

 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο γγ. Πολιτικής Προστασίας έδωσε ιδιαίτερη βάση στην ανάγκη να έχουν όλες οι υπηρεσίες ίδιο σχεδιασμό και κοινό σχέδιο δράσης σε στιγμές έκτακτης ανάγκης.
ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ: Πρέπει να είμαστε προνοητικοί
Ο κ. Σάκης Καραμόσχος από την Εταιρία Διεθνικής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Transcoop στην παρέμβαση του τόνισε πως παρόλο που έχει δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας δεν έχουμε δώσει προτεραιότητα στην πρόληψη και την ασφάλεια.

ΚΑΡΠΗΣ: Δεν φτάνει για τίποτα η χρηματοδότηση
Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θάνο Καρπή. Ο Δήμαρχος τόνισε πως η Ερυμάνθια έχει τεράστιες δασικές εκτάσεις και παρόλα αυτά η επιχορήγηση που λαμβάνει ο Δήμος είναι μόλις 20.000 ευρώ, ποσό που δεν αρκεί για τις απαιτούμενες εργασίες πρόληψης από φυσικές καταστροφές.

Δείτε το βίντεο της συνεδρίας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ: