ΠΑΤΡΑ: Υπόγειος ο προαστιακός και τραμ στις δυτικές συνοικίες της πόλης – Τι προανήγγειλε ο υπουργός υποδομών Χρ.Σπίρτζης στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο με χορηγό το SkaiPatras.gr

Σε σημαντικές για τη Δυτική Ελλάδα ανακοινώσεις προχώρησε από το Συνέδριο της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Αρχικά, ο ο Χ. Σπίρτζης δήλωσε πως το υπουργείο πήρε πρόσφατα έγκριση από την ΕΕ ώστε η Πατρών-Πύργου να είναι ένας αυτοκινητόδρομος με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και όχι «μονοπάτι», όπως θα κατασκευαζόταν αν δεν υπήρχε υπομονή για το έργο.
Με αφορμή τον αυτοκινητόδρομο, ο Χρ. Σπίρτζης έκανε και επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση φωνάζει γιατί δεν πήραν το έργο οι μεγάλες εταιρίες και τόνισε πως την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει ποιος θα αναλάβει την κατασκευή αλλά το πόσο θα κοστίσει. Ενώ, κλείνοντας αυτό το θέμα, ζήτησε να σταματήσουν οι φήμες για τον αυτοκινητόδρομο και πως
Υπόγειο το τρένο στην Πάτρα
Η σημαντικότερη, ίσως, ανακοίνωση του Χρ. Σπίρτζη αφορούσε το τρένο. Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε προκήρυξη του έργου διπλής σιδηροδρομικής γραμμής προϋπολογισμού 130 εκ. ευρώ, εντός του 2018, με βύθιση της σιδηροδρομικής γραμμής cut & cover από την Κανελλοπούλου έως Αγιο Διονύσιο και πλήρη υπογειοποίηση από Αγιο Διονύσιο έως Αγιο Ανδρέα και από εκεί σύνδεση με νέο λιμάνι και προς Πύργο. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μελέτη και για γραμμή τραμ στις δυτικές συνοικίες της Πάτρας.
Φράγμα Πείρου-Παραπείρου
Τέλος, όσον αφορά τα τοπικά θέματα, ο υπουργός Υποδομών, λίγο πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ανακοίνωσε επίσης πως στις 31 Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, ένα έργο που έχει «κολλήσει» εδώ και πάρα πολύ καιρό.