ΠΑΤΡΑ: Ενισχύσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Ξεκάθαρη εξαγγελία του αν.υπουργού οικονομίας-ανάπτυξης Αλ.Χαρίτσης στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Στις εργασίες του το 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα που διοργανώνεται από την Παρασκευή στην Πάτρα από την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» μίλησε το Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ο 40χρονος υπουργός ξεκίνησε την τοποθέτηση του αναφέροντας πως οι τελευταίες εξελίξεις μετά τη συμφωνία του eurogroup πριν από λίγες ημέρες, έφεραν στην Ελλάδα φρέσκο αέρα για να ανασάνει καθιστώντας βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο το ελληνικό χρέος.
«Τα στοίχημα είναι μπροστά και είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που μας παρουσιάζονται σε μια προσπάθεια που δεν ξεκινάει σήμερα» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης και συνέχισε μιλώντας για την Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία στηρίζεται χρόνια.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας στάθηκε στις επιτυχίες των χρηματοδοτήσεων επιχειρήσεων αλλά και στην άρτια συνεργασία με φορείς όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και ξεκαθάρισε πως πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε αυτό τον δρόμο με προσοχή ώστε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Χαρίτσης έδωσε έμφαση στην ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου, τονίζοντας ορισμένα σημεία που χρειάζεται να προσεχθούν όπως η επαναβιομηχάνιση περιοχών όπως η Πάτρα αλλά με σύγχρονους όρους, η ανάγκη δημιουργίας δικτύων μεταφορών και η στήριξη στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Μπορεί να είναι κλισέ η φράση πως η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας είναι η ΜμΕ, αλλά ισχύει σε ποσοστό άνω του 90%» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Χαρίτσης

Σε μία σημαντική ανακοίνωση προχώρησε ο Α. Χαρίτσης από το βήμα του Συνεδρίου της «Π» καθώς όπως είπε σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο για την ενίσχυση επιχειρήσεων που δεν έχουν τη δυνατότητα δανεισμού. Επιπλέον, θα στηριχτούν καινοτομικές επιχειρήσεις και θα υπάρξει συνεργασία για την απόκτηση τεχνογνωσίας από επιχειρήσεις του εξωτερικού

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χαρίτσης είπε πως μετά τις 20 Αυγούστου θα γίνουν ανακοινώσεις για μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα. «Αυτή τη στιγμή ιεραρχούμε τις ανάγκες, όπως φορολογία, χρηματοδοτήσεις. Και σύντομα θα πάρουμε αποφάσεις για μέτρα που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη» ανέφερε με έμφαση.