(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: “Δεν πωλείται το λιμάνι” – Στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο ο Χ. Λαμπρίδης

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της «Π» με την συνεδρία με τίτλο: “Δ. Ελλάδα: Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης του Λιμένα Πατρών”. Την συνεδρία συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σε μια σημαντική για την πόλη ανακοίνωση προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ. Χρήστος Λαμπρίδης κατά την εναρκτήρια ομιλία του.

Από το βήμα του Συνεδρίου, ο κ. Λαμπρίδης ανακοίνωσε πως το λιμάνι της Πάτρας δεν πωλείται.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων μίλησε για το μοναδικό σύνολο λιμανιών που διαθέτει η Ελλάδα με πάνω από 1.000 λιμενικές εγκαταστάσεις, τα οποία αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας.

Πλέον, μετά από χρόνια, ανέφερε πως το τοπίο σχετικά με τις πωλήσεις λιμανιών ξεκαθαρίζει. Αυτό βοηθά τον στρατηγικό σχεδιασμό για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε άμεσα να γίνουν προσλήψεις (και στην Πάτρα) αλλά και να ενταχθούν λιμάνια όπως αυτό της Πάτρας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την πραγματοποίηση βελτιωτικών έργων.

Ο κ. Λαμπρίδης, σε άλλο σημείο της εναρκτήριας ομιλίας του, τόνισε την τεράστιας σημασίας σύνδεση του λιμανιού με τον σιδηρόδρομο και εξήγησε τα αναπτυξιακά οφέλη αυτής της ενέργειας.