(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην Πάτρα για “ΚΑΛΟ” – “Προστασία των εργαζομένων,μείωση της ανεργίας…”

«Η προστασία των εργαζομένων, η μείωση της ανεργίας και η αύξηση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών είναι στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, με την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛ.Ο.) να είναι το πρότυπο για τις νέες μορφές επιχειρηματικότητας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου εγκαινιάζοντας την 1η Περιφερειακή Εκθεση φορέων της Κ.ΑΛ.Ο.  στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα.
Η υπουργός κατά την ομιλία της σε παραγωγικούς φορείς, παράγοντες της πόλης και ανθρώπους της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας απ όλη τη Δυτική Ελλάδα- που εκθέτουν καλές πρακτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης το διήμερο Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιουλίου στην Αγορά Αργύρη- ανέλυσε το οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο για την στήριξη της Κ.ΑΛ.Ο.
Το σχέδιο περιλαμβάνει κρατικές επιχορηγήσεις και δράσεις μέσα από τις οποίες θα ενισχυθούν νέοι και δραστήριοι κοινωνικοί επιχειρηματίες να κάνουν πράξη τα οράματά τους.
Η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου κατά την περιήγησή της στους 35 εκθέτες (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης και άλλοι φορείς) που έχουν στεγαστεί στην Αγορά Αργύρη, τόνισε: «Μεγάλος ο πλούτος και η επινοητικότητα των ανθρώπων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη Δυτική Ελλάδα. Ως κυβέρνηση, η ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι στους κεντρικούς μας στόχους για την ανάπτυξη ενός μεγάλου κοινωνικού πεδίου, μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ηδη ξέρουμε και ότι οι επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικές κατά την κρίση σε όλη την Ευρώπη και εδώ στην Ελλάδα είμαστε εν τω γενέσθαι».
Μέσα στο επόμενο θα αναπτυχθούν πολλές δράσεις που προκύπτουν μέσα από μια προετοιμασία δύο ετών η οποία προηγήθηκε στο υπουργείο, σύμφωνα με την κ.Φωτίου.
«Μπορούμε να προσεγγίσουμε την οικονομία από μια εναλλακτική ματιά, συμμετοχική, ανθρώπινη, μια ματιά αλληλεγγύης. Το μοντέλο των Κοιν.Σ.Επ., σε μια εποχή με μεγάλες προκλήσεις, έρχεται ως μια μεγάλη ευκαιρία και η Περιφέρεια σήμερα με το Υπουργείο σχεδιάζουμε τα βήματα προς μια ολοκληρωμένη πολιτική εφαρμογής» ανέφερε στο χαιρετισμό του εκ μέρους του συνδιοργανωτή της έκθεσης στην Πάτρα, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Και κατέληξε: “Περνάμε στην πράξη και σήμερα εδώ είναι μια ευκαιρία να γνωριστούμε, υπουργείο, περιφέρεια και κοινωνική επιχειρηματικότητα, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συνεννοηθούμε, διότι η χώρα μας έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορούμε να βγούμε από την κρίση και με την δημοκρατία και την κοινωνία μας όρθια”.