Δ.Καμμένος: Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση – Λίγο δύσκολο να πάω στη ΝΔ

Επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος τη Δευτέρα θα καταθέσει την παραίτησή του από την αντιπροεδρία της Βουλής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τους άλλοτε συνοδοιπόρους του βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «Συριζαίους» και αναφερόμενος στη στάση που κράτησε ο πρόεδρός τους στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε: «Έπρεπε να σηκώσουμε το χέρι, όπως το σήκωσε ο Δημήτρης Καμμένος. Δεν μπορείς να λες τώρα «δημοψήφισμα ή εκλογές» αν έρθει η συμφωνάι στη Βουλή. Πρέπει να είσαι ξεκάθαρος. Δεν τα εννοεί ο Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση».

Επισήμανε ότι «πρέπει να μπλοκάρουμε τη συμφωνία στα Σκόπια, γιατί αν επικυρωθεί εκεί, θα είναι πολύ αργά».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Μαυραγάνη ότι «οι υπογραφές Τσίπρα – Κοτζιά είναι ανίσχυρες», υποστήριξε: «Δεν μπορείς να λες στον πρωθυπουργό ότι δεν είναι ισχυρή η υπογραφή σου. Με την ίδια σε έκανε υπουργό!».

«Οι πιο πολλοί υπουργοί των ΑΝΕΛ τείνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν γίνει όλοι Συριζαίοι. Έχει διαλυθεί το κόμμα. Πουλήθηκε το όνομα. Το έδωσαν το όνομα, τώρα κλαίνε», υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι τη θέση του στην αντιπροεδρία της Βουλής, την οποία βάσει κανονισμού πρέπει να αναλάβει βουλευτής των ΑΝΕΛ, θα αναλάβει η υφυπουργός Μαρία Κόλλια, αιτιολογώντας πως «Θα παραιτηθεί από το υπουργείο Μακεδονία, γιατί δεν μπορεί να κυκλοφορήσει πια στη Μακεδονία. Θα πάμε σε εκλογές με τη Κόλλια στην αντιπροεδρία».

Όσον αφορά το πολιτικό του μέλλον, ο κ. Καμμένος κράτησε κλειστά τα χαρτιά τους, αφήνοντας όμως μια χαραμάδα… προς τα δεξιά: «Αριστερό χέρι κανενός δεν γίνομαι. Το κέντρο είναι ωραίο, αλλά μόνο δημοσκοπικά. Η κανονικότητα δεν έρχεται μόνο στο κέντρο. Εκεί δεν κινείται τίποτα και κάτι πρέπει να κινείται. Λίγο δύσκολο να με δείτε στη ΝΔ. Δεν θα είμαι σε νέο κόμμα».