ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Summer School 2018 στo TEI

Στις 25-29 Ιουνίου 2018 στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, διεξήχθη με επιτυχία το 1ο Summer School με Θέμα:
“Επιχειρηματικότητα και Ψηφιακή Καινοτομία σε περιβάλλον Οικονομικής κρίσης”
Το θερινό Σχολείο διοργανώθηκε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το θερινό Σχολείο είχε διπλό στόχο. Ο πρώτος του αφορούσε την προσφορά του σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες ένα εφόδιο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας και ο δεύτερος αφορούσε την ουσιαστική βοήθεια που έδωσαν ειδικοί σε θέματα επιχειρηματικότητας σε νέους που είχαν επιχειρηματικές ιδέες αλλά δεν ήξεραν πως και αν έπρεπε να τις μετατρέψουν σε πραγματική επιχείρηση.
Και οι δύο στόχοι επιτεύχθηκαν διότι για τον πρώτο στόχο βοήθησε τόσο ο ΣΕΒ όσο και μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής μας όπως: ΛΟΥΞ,MEDFRIGO,SUPER FOOD REZOS,ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΓΙΑΣ,ΠΕΤΤΑΣ,ERGOLOGIC,DYNACOMP,CARNA κ.α. και για τον δεύτερο βοήθησαν ειδικοί επιστήμονες και άνθρωποι των επιχειρήσεων, οι οποίοι έδωσαν τις απαραίτητες συμβουλές στους εν δυνάμει επιχειρηματίες και βράβευσαν την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα
Η επιχειρηματική ιδέα που βραβεύτηκε ανήκε σε μια ομάδα τριών νέων επιστημόνων πληροφορικής ,οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν αλγόριθμο ο οποίος εξορυγνύει κρυπτονομίσματα (bitcoins) 1,7 φορές ταχύτερα από τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι minners.

 

Στο Θερινό Σχολείο συμμετείχαν δεκάδες ερευνητές, φοιτητές και στελέχη από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και δημόσιο τομέα που ασχολούνται με θέματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας. Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του θερινού σχολείου, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 7 προσκεκλημένες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές Πανεπιστημίων της Ευρώπης Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε:
Το 1ο Summer School Eπιχειρηματικότητας και Ψηφιακής Καινοτομίας 2018 είχε χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ και την Εφημερίδα Πελοπόννησο.