Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν επιλέξει την πόλωση και τον διχασμό

Η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας την σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα Μητσοτάκη με πρωτόγνωρους για προ ημερησίας διατάξεως  συζήτηση πολιτικούς χαρακτηρισμούς,  έκανε λόγο για επιλογή πόλωσης που έχουν διαλέξει και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης έχουν κάνει την επιλογή τους και η επιλογή τους είναι πόλωση και διχασμός για άλλη μία φορά.

Το μέτωπο δημιουργήθηκε σε αυτή τη χώρα  στις πλατείες των αγανακτισμένων όταν μαζί ο ΣυΡιζΑ, η Νέα Δημοκρατία και η χρυσή Αυγή προπηλάκισαν από τον πρόεδρο της  Δημοκρατίας μέχρι τους υπουργούς και τους βουλευτές.

Εμείς είμαστε απέναντι και σε αυτούς που έλεγαν Κουβέλη έκανες τα δικαιώματα κουρέλι και σε αυτούς που λένε σήμερα να πάρουμε τα όπλα και να πάμε στα Σκόπια.

Στηρίξετε επιτέλους την συνεννόηση και την ενότητα του ελληνικού λαού.  Θα  συνεχίσετε τα ίδια παιχνίδια για πολλά χρόνια ακόμα.; Μόνος δρόμος που υπάρχει μπροστά είναι να μιλήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές που θα γίνουν σύντομα. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει πήραμε όμως μία γεύση σήμερα από την προεκλογική περίοδο με την πόλωση και το διχασμό που οδηγούν για άλλη μια φορά τη χώρα σε αδιέξοδα επικίνδυνα. Δεν έμεινε αμφιβολία σε κανένα προοδευτικό έλληνα πολίτη για το αν άλλαξε ή όχι ο κ. Τσίπρας.»

Η Φώφη Γεννηματά με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσε η δημοκρατική συμπαράταξη προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να την κάνει εδώ και τώρα δεκτή

«Κοινωνική πολιτική δεν είναι τα εφάπαξ επιδόματα και τα φιλοδωρήματα που επιστρέφουν ένα μικρό μόνο μέρος από αυτά που παίρνετε από τους έλληνες πολίτες. Δεν είναι τα ψίχουλα που διαπραγματεύεστε  για τον κατώτερο μισθό. Αν πραγματικά συζητάμε για κοινωνική πολιτική ιδού η Ρόδος για την κυβέρνηση.  Ζητώ τώρα να δεσμευθεί ο πρωθυπουργός ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την μη  περικοπή των συντάξεων.

Αφού όπως λέτε κ. Τσίπρα έχουμε καθαρή έξοδο και έχουμε γίνει μια κανονική χώρα, αφού όπως λέτε δεν θα επιστρέψει η τρόικα και η περήφανη ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αποφασίζει αποδείξτε  ότι η δική σας υπογραφή έχει αξία, κάντε το βήμα δεσμευθείτε σήμερα ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις μια και η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την πρόταση μας.»

Μάλιστα η κυρία Γεννηματά προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην παίξει παιχνίδια στην πλάτη των συνταξιούχων με προσωρινή αναβολή του μέτρου. «Μην  διανοηθεί κανείς να παίξει  παιχνίδια στην πλάτη των συνταξιούχων με αναβολή στην εφαρμογή του μέτρου εδώ και τώρα μπροστά στον ελληνικό λαό καθαρές και ξεκάθαρες επιλογές από όλους»

Η επικεφαλής της δημοκρατική συμπαράταξης με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα Μέρκελ για το προσφυγικό ανέφερε ότι ο κύριος Τσίπρας κανει  ότι του λέει η  Γερμανίδα καγκελάριος.

«Σήμερα κάνετε ό,τι σας λέει η καγκελάριος ακούσαμε και το σύνθημα κάτω τα χέρια από την Μέρκελ.  Δεν  αλλάζετε πρόσωπα αλλά προσωπεία είστε Ιανός, είστε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι».

Όμως η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική για την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει μόνος του τροπολογία με την οποία καταργείται η μείωση των συντάξεων και όχι να προσυπογράψει την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει νωρίτερα η  Δημοκρατική συμπαράταξη

«Δε χρειαζόταν κ. Μητσοτάκη να καταθέσετε την τροπολογία σας θα μπορούσατε πολύ απλά και αντρίκια να πείτε θα στηρίξω την πρόταση που κατέθεσε η κ. Γεννηματά και το Κίνημα αλλαγής. Είναι απλά τα πράγματα δεν χρειάζεται να δημιουργείτε  εντυπώσεις.  Τρεις μέρες σας πήρε να αποφασίσετε τι θα κάνετε για τις συντάξεις, ας ερχόσασταν να πείτε ναι στηρίζουμε την πρόταση νόμου».

Επικριτική  ήταν προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το γεγονός ότι δεν συναίνεσε στο να γίνουν εκλογές πριν την απόφαση του Eurogroup

«Αφήσατε  τον πρωθυπουργό να πάει να αναλάβει δεσμεύσεις για τη χώρα που προφανώς σας βολεύουν.

Γι’ αυτό εμείς είπαμε εκλογές πριν τη συμφωνία και εσείς κ. Μητσοτάκη είπατε  ραντεβού το φθινόπωρο και έχει ο θεός.

Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο λαός πληρώνει το μάρμαρο έχει πληρώσει ακριβά και τον κ.Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη».