(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορού «Step to a Dream 2018»

Την Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε, για 2η χρονιά στην Ελλάδα, το Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορού Παιδιών και Εφήβων «Step to a Dream 2018». Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.
Αρχικά, οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρόβες στον χώρο (8 με 11 το πρωί). Στις 11 ξεκίνησε το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ, όπου περιείχε τέσσερις διαφορετικές ενότητες χορού:Πάτρα:Το Φεστιβάλ Χορού «Step to  a Dream 2018» (Φωτο)
1. Κλασσικό μπαλέτο
2. Σύγχρονο, Μοντέρνο
3. Hip-Hop και Pop χορογραφίες
4. Folk – Παραδοσιακοί χοροί
Η Κριτική Επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνισμού “Step to a Dream 2018” είχε ως συντονιστές, δύο εκπροσώπους του ρωσικού διαγωνισμού “Step to a Dream” και απαρτιζόταν από πέντε καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου, από τρεις διαφορετικές χώρες: Τον Denis Boroditsky από τη Ρωσία, τον Αlain Astié από την Γαλλία, την Elena Komova, την Ελένη Μπαλαφούτη και τον Χρήστο Γιαννόπουλο από την Ελλάδα.
Στον διαγωνισμό πήραν μέρος παιδιά και έφηβοι, νέοι χορευτές από δεκαοκτώ σχολές χορού από την Ελλάδα ( Ναύπακτος, Πάτρα, Αθήνα, Αίγιο, Πύργος) και έξι αντιπροσωπείες από τέσσερις πόλεις της Ρωσίας (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη,Τσελιάμπινσκ, Μοζάισκ). Στο πλαίσιο του Κοινού Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας ήρθαν συνοδοί και γονείς των παιδιών για να παρακολουθήσουν το υπέροχο αυτό θέαμα, το οποίο θα προβληθεί στα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης και θα αποτελέσει μεγάλη και σημαντική προβολή του νομού Αχαΐας και της Πάτρας.
Συνολικά συμμετείχαν 268 νέοι καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, οι συμμετοχές είχαν ως εξής:
1. Κλασσικό μπαλέτο 53 χορευτές
2. Σύγχρονο, Μοντέρνο και Hip-Hop χορογραφίες 94 χορευτές
3. Folk – Παραδοσιακοί χοροί 121 χορευτές
Μετά το τέλος του διαγωνισμού, οι διαγωνιζόμενοι μεταφέρθηκαν στο πάρκο δραστηριοτήτων του Δήμου στην πλαζ, όπου τους προσφέρθηκαν γεύμα, αναμνηστικά δώρα και βεβαιώσεις συμμετοχής. Όλοι οι κριτές αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο όλων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν, κάτι που έκανε το έργο τους ιδιαίτερα δύσκολο.
Ακολούθησε τελετή βράβευσης στην αίθουσα «ΑΙΓΛΗ», παρουσία του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλη Θωμόπουλου και της επικεφαλής της παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα» Βίβιαν Σαμούρη. Το κλίμα ήταν εορταστικό και όλοι συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την γιορτή της τέχνης του χορού.
Οι εκπρόσωποι του Ρώσικου διαγωνισμού «Step to a Dream» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άρτια διοργάνωση, αλλά και το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών. Δεσμεύτηκαν λοιπόν πως, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη δυνατή προβολή αυτού του διαγωνισμού στη Ρωσία, καθώς επιθυμία τους είναι να γίνει και πάλι ο διαγωνισμός «Step to a Dream» στην πόλη της Πάτρας.