Στο αρχείο η μήνυση κατά του Λοβέρδου για την υπόθεση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Με τριπλή απόρριψη από επιτροπή Δεοντολογίας, επιστημονική υπηρεσία Βουλής και Ολομέλεια τέθηκε στο αρχείο η μήνυση κατά του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που υπέβαλε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών για την αποκάλυψη στοιχείων που αφορούν την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε αποκαλύψει σημαντικές διαστάσεις της υπόθεσης επικαλούμενος επίσημα έγγραφα που αποδείκνυαν πως η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έσπευσε να υπογράψει συμφωνία με τον περίφημο «μεσάζοντα»Βασίλη Παπαδόπουλο την ώρα που οι αρχές του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δήλωναν πως θέλουν να συνάψουν διακρατική συμφωνία «government to government».

Παράλληλα αποκάλυψε την αναφορά του ταξιάρχου Μισαήλ Παπαδάκη σύμφωνα με την οποία ο κ. Πάνος Καμμένος διέταξε την κράτησή του επειδή διαφωνούσε με τους χειρισμούς σύναψης της συμφωνίας.

Για τα συγκεκριμένα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Λοβέρδος, υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση της διαδικασίας που αφορά τα κρατικά έγγραφα. Ωστόσο η επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε αρχικά ότι δεν συντρέχει λόγος άρσης ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και η επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου. Υπο αυτά τα δεδομένα η Ολομέλεια αποφάσισε κατά την σημερινή σχετική διαδικασία να θέσει οριστικά την υπόθεση στο αρχείο.