Σκουρλέτης: Επικίνδυνο το παιχνίδι Καμμένου για την κυβερνητική σταθερότητα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας άφησε σε συνέντευξή του ο Π.  Σκουρλέτης, ο οποίος είπε ότι οι ΑΝΕΛ προωθούν εθνικολαϊκιστική ατζέντα.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε:

“Θεωρώ ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας”.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως σύμμαχό του στη βάση συγκλίσεων σε ένα προγραμματικό πλαίσιο.

Δεν απέφυγε πάντως να αφήσει αιχμές για τη στάση των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ επισημαίνοντας πως “δεν προκύπτει ενδεχόμενο για 180” αλλά και ότι ο κυβερνητικός εταίρος προωθεί “εθνικολαϊκιστική ατζέντα”.

“Πρόθεση της κυβέρνησης -συνέχισε- είναι να ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης που προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα φύγουμε ούτε βήμα από αυτό. Φαίνεται ότι εξασφαλίζεται η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 151. Το ενδεχόμενο των 180 δεν προκύπτει. Εάν υποχωρήσουν οι ενστάσεις που υπάρχουν από άλλα κόμματα τότε θα έχουμε αυξημένη πλειοψηφία. Η θέση των ΑΝΕΛ ήταν πάντα αυτή στο μακεδονικό. Βρίσκονται σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα για τη διεκδίκηση των ίδιων ψηφοφόρων. Αυτό το παιχνίδι των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει ο Π. Καμμένος είναι επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα. Εχουμε όμως όπλα στη φαρέτρα μας για ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο. Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως η στήριξη της κυβέρνησης με ανοχή”.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο ακύρωσης του μέτρου μείωσης των συντάξεων ο κ. Σκουρλέτης είπε τα εξής:

“Μετά το τέλος του προγράμματος μπαίνουμε σε νέα φάση όπου σημασία θα έχει να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά ταυτόχρονα να επιλέγουμε πολιτικές. Το θέμα των συντάξεων θα το ξαναδούμε στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού. Το ίδιο ισχύει και για το αφορολόγητο. Υπήρχε ένα πλέγμα μέτρων και αντίμετρων. Εάν επιβεβαιώνεται από την πορεία της οικονομίας ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο τα πρωτογενή πλεονάσματα τότε θα ξαναδούμε το πλέγμα των μέτρων και αντίμετρων”.