Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να καθίσει σήμερα ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσατζανιάν Σοροπίδης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο 58χρονος, αρχικά είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τη νεαρή γυναίκα, στη συνέχεια όμως σε συμπληρωματική απολογία του στις ανακριτικές αρχές ανακάλεσε, επιχειρώντας να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

 

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί περίπου 10 ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η νεαρή γυναίκα είχε δεχθεί 14 μαχαιριές με τον κατηγορούμενο Εμ. Σοροπίδη να υποστηρίζει αρχικά στις αρχές πως είχε πάει στο νεκροταφείο για να κλέψει και πως εκεί είδε τυχαία την κοπέλα, την πλησίασε και με μαχαίρι την απείλησε να του δώσει την τσάντα της. Η 32χρονη, σύμφωνα με τον ίδιο, αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα της και τότε εκείνος την χτύπησε με το μαχαίρι αρκετές φορές.