Εκδίδεται στη Γαλλία ο αρχιμαφιόζος Λάσα – Ενταση με Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την έκδοση του 57χρονου κατηγορούμενου αρχιμαφιόζου Λάσα Σουσανασβίλι στη Γαλλία αποφάσισε το μεσημέρι σε «πολεμική» ατμόσφαιρα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση της απόφασης χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της συνηγόρου του 57χρόνου τέως προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και της προέδρου του δικαστικού συμβουλίου.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε άμεσα να ανακοινωθεί συνοπτικά το σκεπτικό της απόφασης, την οποία σε κάποια στιγμή χαρακτήρισε προειλημμένη. Η προεδρος του δικαστηρίου αντέδρασε λέγοντας ότι η συνήγορος βρίζει το δικαστήριο. «Νομίζετε ότι είστε στη Βουλή για να βρίζετε τον κόσμο», είπε η δικαστής. Η κυρια Κωνσταντοπούλου αντέδρασε λέγοντας οτι πρόκειται για πολιτική επίθεση στο πρόσωπό της. Παρόμοια σκηνικά είχαν επαναληφθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης της υπόθεσης που διήρκησε πλέον των 20 δικασίμων.

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την άμεση παράδοση του 57χρόνου στις γαλλικές αρχές, που τον κατηγορούν ότι εκεί δραστηριοποιήθηκε η οργάνωσή του, ανεξάρτητα εάν μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση της έκδοσης έχει ολοκληρωθεί η δίκη του που εκκρεμεί στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Επίσης το Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση στη Γαλλία δύο φερόμενων συνεργων του 57χρονου.