Άνεργη μια στις δυο νέες γυναίκες στην Αχαΐα

Άνεργη, χωρίς εισόδημα και χωρίς προοπτικές σύντομης ένταξης στην αγορά εργασίας είναι μια στις δυο νέες γυναίκες στο νομό Αχαΐας. Το ποσοστό ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα έως 24 ετών εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά κοντά στο 45%, χωρίς σημάδια αποκλιμάκωσης.
Αυτό υπογράμμισε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συνάντηση που είχε το βράδυ της Κυριακής στην Πάτρα με ομάδα νέων γυναικών.
«Το αφήγημα που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει η κυβέρνηση περί εξόδου απ’ την κρίση, προφανώς για να ξορκίσει την αυταπόδεικτη αποτυχία της στο πεδίο της οικονομίας και της απασχόλησης, προσκρούει στην ίδια την πραγματικότητα», τόνισε η κ. Τραχήλη.
Προσθέτοντας ότι «χωρίς ένα πραγματικά αναπτυξιακό σοκ, που θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότητα, μακριά απ’ τις σημερινές ιδεοληπτικές εμμονές των κυβερνώντων, αναστροφή του οικονομικού κλίματος δεν πρόκειται να υπάρξει στο εγγύς μέλλον».
Η κ. Τραχήλη επεσήμανε ακόμη ότι «οι νέοι έχουν κουραστεί απ’ τις διαπιστώσεις που τους θέλουν τα πρώτα και πιο αδικημένα θύματα της κρίσης και ζητούν αλλαγή ρότας ώστε η οικονομία και η παραγωγή να βρεθούν σε σημείο ουσιαστικής επανεκκίνησης. Αυτή την επανεκκίνηση ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης: Υγιείς επενδυτικές συνθήκες, νέες δουλειές, εισόδημα στους νέους, αξιοπρέπεια για όλους, πρόοδος για τη χώρα».
Σημείωσε τέλος ότι το ποσοστό 45% που καταγράφει η Εθνική Στατιστική Αρχή, υπό πραγματικές συνθήκες, είναι πολύ μεγαλύτερο αν υπολογίσει κανείς την υποαπασχόληση.