ΠΑΤΡΑ: Στον ΕΛΓΑ ο Κ. Μητρόπουλος για τις μεγάλες απώλειες παραγωγής σε γεωργικές καλλιέργειες

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στα γραφεία του Ε.Λ.Γ.Α Πάτρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις σοβαρές καταστροφές που σημειώθηκαν σε γεωργικές καλλιέργειες από τις άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΕΛΓΑ, έχουν γίνει αναγγελίες ζημιών σε 112 χωριά στην Αχαΐα και σε 205 χωριά στην Ηλεία. H απώλεια παραγωγής σε κορινθιακή σταφίδαβιομηχανική τομάτα, καρπούζια και πεπόνια είναι μεγάλη σε Ηλεία και Αχαΐα, αφού τα προϊόντα αυτά ήταν κοντά στο στάδιο συγκομιδής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επίσπευση των εκτιμήσεων, δεδομένου ότι οι πληγείσες καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής, και πρέπει με άμεσες ενέργειες του Ε.Λ.Γ.Α να δοθεί λύση, ώστε να γίνουν έγκαιρα και δίκαια οι εκτιμήσεις και να μην καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων των δικαιούχων παραγωγών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας &Κτηνιατρικής Π.Δ.Ε Σταύρος Βέρρας, ο Διευθυντής της του Ε.Λ.Γ.Α Γιώργος Κεχαγιάς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.