Π. Καμμένος: «Δημοψήφισμα ή εκλογές για τη συμφωνία των Πρεσπών»

Σκληραίνει τη στάση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την αποσύνθεση των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε να μην κυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό από την ελληνική Βουλή. «Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, να προχωρήσουν και οι συνταγματικές αλλαγές και ύστερα η συμφωνία να έρθει προς κύρωση στην Βουλή και όταν έρθει θα φροντίσω εγώ να μην κυρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Για να τελειώνουμε με το Σκοπιανό, για μας η συμφωνία Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων. Όλες οι προϋποθέσεις οι οποίες έχουν μπει για να ισχύσει η συμφωνία, πρέπει να εκπληρωθούν από τα Σκόπια. Χωρίς αυτές θα βρισκόμαστε στην εποχή της απόφασης Βουκουρεστίου, μέχρι την κύρωση της συμφωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:

«Ως πρόεδρος ΑΝΕΛ, παίρνω την ευθύνη και λέω ότι δεν πρόκειται να έρθει προς κύρωση η συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Αυτός θα αποφασίσει. Είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα . Εκτός αν έρθει με 180 ψήφους, δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλάξουν στάση»,

«Η προϋπόθεση για πρόκληση ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση από τη Βουλή των Σκοπίων της συμφωνίας των Πρεσπών Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Ιβανόφ», υπογράμμισε.

«Δεν έχει καμία εξέλιξη στο ΝΑΤΟ η συμφωνία των Πρεσπών. Προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για είσοδο στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις (δημοψήφισμα, ψήφιση συνταγματικών αλλαγών)», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και σημείωσε πως «οποιαδήποτε πρόσκληση της ΠΓΔΜ από το ΝΑΤΟ θα είναι υπό την προϋποθέσεις να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που προβλέπει η συμφωνία Οι προσδοκίες που προσπαθεί να καλλιεργήσει στη χώρα τους ο Ζάεφ, είναι δικό τους θέμα. Εγώ δεν θα πήγαινα στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να παραβιάσω τη συμφωνία. Είναι κακή, δεν τη δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω. Αν έρθει αυτή η συμφωνία με 151 βουλευτές, θα πάω στον ΠτΔ και θα πω “αίρω τη στήριξη αυτής της κυβέρνησης”».

Όσον αφορά την ελληνοαλβανικές σχέσεις ο κ. Καμμένος είπε: «Είναι συμφέρον να συνυπάρχουμε. Υπάρχει Ιστορία που δεν την ξερνάμε. Αυτά που ακούγονται περί διεκδίκησης περιουσίων, δεν έχουν να κάνουν με τους τσάμηδες, οι οποίοι πρόκειται για εγκληματίες πολέμου, συνεργάστηκαν με τους Ναζί, και δεν συνομιλούμε με τέτοιους.

«Η είσοδος της Αλβανίας στην Ευρώπη θα ενισχύσει τη μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

Απών από το υπουργικό συμβούλιο
Υπενθυμίζεται πως στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απουσίαζε, γεγονός που πυροδότησε πολλά σενάρια. Ωστόσο, από χθες οι συνεργάτες του εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, καθώς τόνιζαν πως ο κ. Καμμένος ασχολείτο με θέμα του υπουργείου Άμυνας, κάτι που επανέλαβε και ο ίδιος σήμερα λέγοντας πως «έπρεπε να ήμουν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία».

http://newpost.gr