Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, διαμαρτύρονται για την απόφαση της 6ης ΥΠΕ, να αλλάξει τα υγειονομικά όρια της περιοχής ευθύνης του.
Όπως μας πληροφόρησαν, η απόσπαση του Περιφερειακού Ιατρείου Σαραβαλίου και η μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Νότιου Τομέα, τους βρίσκει αντίθετους, όπως και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είχαν εκφράσει έγκαιρα τη διαφωνία τους και τη στήριξή τους στο Κ.Υ. Χαλανδρίτσας.
Η αφαίρεση της περιοχής, που επί 24 συναπτά έτη εξυπηρετείται υγειονομικά από το Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση και συρρίκνωση ενός ιστορικού και με πλούσια δράση Κέντρου Υγείας, αφού το δυναμικό του καθορίζεται με βάση τον πληθυσμό ευθύνης που καλύπτει. Δέχεται ετησίως γύρω στους 60.000 ασθενείς και παραπέμπει προς τα νοσοκομεία της πόλης ελάχιστους. Διατηρεί από την ίδρυσή του το 1989 ατομικούς φακέλους υγείας χιλιάδων ασθενών, ενώ από το 2016 διατηρεί και ηλεκτρονικούς φακέλους. Πρωτοπορεί σε προληπτικές και ενημερωτικές δράσεις στην περιοχή ευθύνης του και παρά τη δραστική μείωση σε προσωπικό που έχει υποστεί, εξακολουθεί να στέκεται όρθιο και να προσφέρει υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας.
Δηλώσαμε στους εργαζομένους του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας ότι ως Δημοτική Αρχή Πάτρας, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους και διεκδικούμε μαζί τους, όχι μόνο την άρση της άδικης απόφασης, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυσή του με ιατρικό και λοιπό προσωπικό καθώς και υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό.
Γνωστοποιήσαμε επίσης στους εργαζομένους του, τις πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου για διεκδικήσεις στο χώρο της Υγείας στην περιοχή μας, στις οποίες εντάσσεται και το Κ.Υ. Χαλανδρίτσας. Ζητάμε από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ:
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, γιατρών και νοσηλευτών, όλων των ειδικοτήτων σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στα νοσοκομεία, αλλά και τα κέντρα υγείας, με σχέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας. Πλήρη στελέχωση και λειτουργίας της ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) στο ΠΓΝΠ.
Χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών στο Δημόσιο Τομέα Υγείας. Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες διάγνωσης και νοσηλείας.
Αναβάθμιση και ενίσχυση των Περιφερειακών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Οι περιφερειακές δομές να είναι εφοδιασμένες με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να διαθέτουν κλίνες ΜΕΘ – ΜΑΦ.
Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και της 6η ΥΠΕ, για αποδυνάμωση και συρρίκνωση τόσο του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, όσο και γενικότερα των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων της Περιφέρειάς μας.
Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας, ώστε να μην υποβαθμιστεί, αλλά να ενισχυθεί.

 

Δήλωση του Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρου Τουλγαρίδη