ΠΑΤΡΑ: Συνελήφθησαν, δύο, να μεταφέρουν δεκάδες κιλά χασίς στην Ιόνια Οδό – Στα δικαστήρια η απολογία και η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Προσωρινά κρατούμενος ο πατέρας, ελεύθερος ο γιος για τη μεταφορά 79 κιλών χασίς μ αυτοκίνητο στην Ιόνια Οδό.

Οι δυο Πατρινοί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Πάτρας μετά τη σύλληψή τους από τη δίωξη ναρκωτικών Άρτας.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας Άρτας αποφάσισαν να παραμείνει ελεύθερος ο 29χρονος γιος και προσωρινά κρατούμενος ο 52χρονος τοξικομανής πατέρας του .

Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν το πρωί της 21ης Ιουνίου στην Ιόνια Οδό (Σ.Ε.Α. Αμφιλοχίας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 52χρονος με συνοδηγό τον 29χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (76) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (79) κιλών και (680) γραμμαρίων.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενεργούσαν καθ΄ υπόδειξη 39χρονου ημεδαπού συνεργού τους, ο οποίος είχε οργανώσει την παράνομη εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών και αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 39χρονος συνεργός τους, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

*πακέτο τσιγάρων που περιείχε σπόρους κάνναβης, βάρους (0,55) γραμμαρίων

*μαχαίρι και αντικείμενα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών

(*28) κυνηγετικά φυσίγγια

*Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με το prevezanews, ο συνήγορός τους Δημήτριος Λαμπράκης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, παρά μόνο ανέφερε πως πρόκειται για άλλη μία σημαντική επιτυχία της Α.Δ. Αρτας.