(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η πόλη αναδείχθηκε κατά τη συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής – Ο απολογισμός της Περιφέρειας

Δεκάδες Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι Περιφερειών από ολόκληρη την Μεσόγειο βρέθηκαν στην Πάτρα τις προηγούμενες ημέρες, για την πραγματοποίηση της διήμερης γενικής συνέλευσης της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, όπου ομόφωνα επανεξελέγη Πρόεδρος, για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Οι Αυτοδιοικητικοί πολιτικοί από Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Μαρόκο, Τυνησία, Αλβανία κ.α., είχαν την ευκαιρία κατά την παραμονή τους να γνωρίσουν την πόλη και να συνομιλήσουν με τους πολίτες, καθώς περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο, με την εθελοντική συνδρομή των «Teachers 4 Europe». Ξεναγήθηκαν ακόμη στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα από τον προϊστάμενο του Ναού π. Νικόλαο Σκιαδαρέση.
Παράλληλα ενημερώθηκαν για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το οποίο τιμήθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως η καλύτερη ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό της περιόδου 2016-2017 με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός», λόγω της αξίας των προτεινόμενων πολιτιστικών της πόρων και της άρτιας τεκμηρίωσης της πρότασής της. Αλλά και για τη σημαντική διάκριση που κατέκτησε η Δυτική Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, καθώς ήταν η πρώτη ελληνική περιφέρεια που κατέκτησε τον τίτλο ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017».

Επίσης οι φιλοξενούμενοι έμαθαν για την μεγάλη αθλητική διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το 2019.
Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της διήμερης συνέλευσης είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις δράσεις τοπικών κοινωνικών συλλογικοτήτων, όπως των «φίλων του Οδοντωτού», του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ, αλλά και του Σωματείου «Ίκελος», που δραστηριοποιείται στο τομέα της πρόληψης και της προαγωγής υπηρεσιών υγείας.
Ακόμη παρουσιάστηκε αναλυτικά η αναπτυξιακή πορεία και το εντυπωσιακό ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Πρύτανι Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του, μετά την λήξη των εργασιών της Συνέλευσης της Διαμεσογειακής Επιτροπής, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Ιδιαίτερα ο κ. Κατσιφάρας στάθηκε στους συνεργάτες της Περιφέρειας , αλλά και στις διερμηνείς που εργάστηκαν άοκνα, για να φέρουν σε πέρας και την μεταφραστική διαδικασία των εκλογών.

Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να παραστεί στην 130η Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών, όπου θα συζητηθούν θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.
Ξεχωρίζει δε, η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με καλεσμένους εκπροσώπους από εθνικές ενώσεις τοπικών και περιφερειακών αρχών. Η συζήτηση για τις προτεραιότητες της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τέλος η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, με την συμμετοχή του αρμοδίου Ευρωπαίου Επιτρόπου Μικέλ Αρίας Κανέτε.