Νίκη για να βρεθεί «με το ένα πόδι» από τώρα στο Μουντομπάσκετ η Εθνική κόντρα στη Εσθονία

Η Εθνική ολοκληρώνει την πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 αντιμετωπίζοντας την Εσθονία στο Ταλίν (19:00, ΕΡΤ2). Η «επίσημη αγαπημένη» θέλει να διατηρήσει το αήττητό της και να κουβαλήσει έξι νίκες στη δεύτερη φάση, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με Γερμανία, Σερβία και πιθανότατα Γεωργία σε όμιλο των έξι, από τον οποίο οι τρεις πρώτες ομάδες θα βρεθούν στα τελικά.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν υπολογίζει στο αποψινό ματς τους τραυματίες Γιάννη Αθηναίου (σφίξιμο στη γάμπα) και Λίνο Χρυσικόπουλο (ενοχλήσεις στον ώμο), αλλά ποντάρει στη σοβαρότητα της ελληνικής ομάδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί όπως πρέπει αυτό το πρώτο κομμάτι της διαδρομής μέχρι τα τελικά της Κίνας.

Η Εσθονία (όπως και καμία άλλη ομάδα στον όμιλο) δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στη δεύτερη φάση. Με νίκη η ομάδα του άλλοτε άσου του Παναθηναϊκού, Τιτ Σοκ, προκρίνεται σίγουρα. Αν ηττηθεί, θα ελπίζει σε νίκη του Ισραήλ στην έδρα της Μ. Βρετανίας για να πάρει το εισιτήριο ή σε ήττα του Ισραήλ με +22 πόντους. Στο τελευταίο «παράθυρο» κατέβηκε με ανανεωμένη σύνθεση, έχοντας πιο γνωστούς παίκτες τους Σιμ Σάντερ Βένε της Βαρέζε και τον Ράιτ Ρίιβο Λάανε που έπαιξε την περασμένη σεζόν στην Α2 με τον Εθνικό.

Σημειώνεται πως από τα σημερινά αποτελέσματα θα διαμορφωθεί και η βαθμολογία του ομίλου της δεύτερης προκριματικής φάσης. Αυτή τη στιγμή Ελλάδα και Γερμανία έχουν 5-0, αλλά η τελευταία έχει δύσκολη αποστολή απόψε στη Σερβία (4-1). Ισραήλ και Εσθονία έχουν ρεκόρ 2-3, ενώ η Γεωργία είναι στο 1-4 όπως και η Μ. Βρετανία και η Αυστρία στο 0-5. Οι αγώνες στο πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης φάσης θα γίνουν 13 και 16 Σεπτεμβρίου, στο δεύτερο «παράθυρο» στις 30 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου και στο τρίτο και τελευταίο «παράθυρο» στις 21 και 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: sport-fm.gr