Μυστήριο με την απουσία Καμμένου από το υπουργικό συμβούλιο

Δεν έσβησε τη «φωτιά» της σεναριολογίας για το λόγο που απουσίαζε από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έμεινε απλά στη δικαιολογία ότι είχε συναντήσεις και τηλέφωνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος έμεινε στο γραφείο του στη Βουλή και δεν συμμετείχε στη σύσκεψη, αν και ήταν μόλις λίγα μέτρα από την αίθουσα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Θέλησε έτσι πιθανότατα να στείλει ένα μήνυμα για τις προθέσεις του όσον αφορά στην κυβερνητική τους συνεργασία, λίγες μόλις ημέρες μετά τη φιέστα του Ζαππείου και υπό την πίεση της δημοσκοπικής καθίζης που υφίστανται οι ΑΝΕΛ, εξαιτίας της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απέφυγε να σχολιάσει αν με τη στάση του αυτή «καλλιεργεί» τα σενάρια περί ζητήματος αστάθειας στον κυβερνητικό συνασπισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι σενάρια των δημοσιογράφων και δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι είχε επείγουσες τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, ο κ. Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, ο οποίος μας ψήφισε για το αναγκαίο καλό» τόνισε, προσθέτοντας μάλιστα ότι «όταν έρθει η ώρα, αυτή τη λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε, την απόσυρσή μας από την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος, δε, στα συλλαλητήρια και στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε αυτά μετέχουν ως επί το πλείστον φασίστες και λοιπά ακροδεξιά στοιχεία, ο Πάνος Καμμένος διαφοροποιήθηκε ανοιχτά, σημείωσε πως ναι μεν υπάρχουν και τέτοια στοιχεία, αλλά η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι πατριώτες.