ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Εκπαίδευσαν τη στρατηγική σκέψη και το ευ αγωνίζεσθαι στο εσωτερικό Τουρνουά Rapid

Με πραγματικά εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου το εσωτερικό Τουρνουά (Rapid) του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων «Αγλαΐα Κοντή-Ελένη Χάμψα». Οι απονομές έγιναν 14 Ιουνίου στην κατάμεση Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου, παρουσία όλων: της Διευθύντριας του Σχολείου Πηνελόπη Τσουρούτη-των μαθητών-δασκάλων-καθηγητών, καθώς και γονέων-κηδεμόνων-σκακιστώνκαι φίλων.
Εκ μέρους του Σκακιστικού-Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων- Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) παρέστησαν και βοήθησαν ο πρόεδρος Δρ Ν. Ραζής, η γενική γραμματέας Κυριακή Γεωργιάδου, η ταμίας Βασιλική Πριονά, η έφορος Σταυρούλα Γαντζούδη, εκ μέρους της εξελεγκτικής επιτροπής-εποπτικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος Θεοδόσης Παναγόπουλος και ο γραμματέας Θεόδωρος Χαλμούκης.
Οι αγώνες ήταν μια συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου με τον ΣΕΠΟΚΕ. Αποτέλεσαν επισφράγισμα των ετήσιων μαθημάτων ζατρικίου που πραγματοποίησε ο Σκακιστικός Καλαβρύτων, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ελαβαν μέρος 33 σκακιστές που χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ: 17 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούσαν στις τάξεις Α-Β-Γ Δημοτικού και 16 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούσαν στις τάξεις Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού. Επιτελέστηκαν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, με διευθυντή αγώνων τον Ν. Ραζή, διαιτητή τον Θ. Παναγόπουλο και γραμματεία αγώνων τη Β. Πριονά.
Στους μικρούς σκακιστές, το βαρύτιμο κύπελλο κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, σημειώνοντας 5 νίκες, με δεύτερο τον Γιώργο Πριονά (ασημένιο μετάλλιο) και τρίτο τον Παναγιώτη Δαφαλιά (χάλκινο μετάλλιο), ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Παναγιώτα Καλογεροπούλου, που έλαβε αντίστοιχο χρυσό μετάλλιο. Στους μεγαλύτερους σκακιστές, το βαρύτιμο κύπελλο κατέκτησε ο Παναγιώτης Μαρώσης, σημειώνοντας 5 νίκες, με δεύτερο τον Αχιλλέα Δαφαλιά (ασημένιο μετάλλιο) και τρίτο τον Νίκο Καμπέρο (χάλκινο μετάλλιο), ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Χριστίνα Καλογεροπούλου, που έλαβε αντίστοιχο χρυσό μετάλλιο.
Η τελετή απονομών εξελίχθηκε σε μεγάλη γιορτή για όλες και όλους. Πέρα από το κύπελλα και τα μετάλλια, ο ΣΕΠΟΚΕ μοίρασε (ονοματισμένα και προσωπικά ) σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στους αγώνες, ωραιότατα-έγχρωμα Διπλώματα συμμετοχής, καθώς και γλυκίσματα με αναψυκτικά, σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων.
Τις απονομές, πραγματοποίησαν (με τη βοήθεια του Θεοδόση Παναγόπουλου) η Πηνελόπη Τσουρούτη και ο Ν. Ραζής. Ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλα τα παιδιά για την παρουσία τους και τους χορηγούς (Ενωση Ξενοδόχων Καλαβρύτων και ζαχαροπλαστείο Ερμείδη) για τη συνδρομή τους.