Γερμανία: Παράταση στο θρίλερ – Νέα συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών το βράδυ

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για την πολιτική της επιβίωση σε μία προσπάθεια να βρει μία κοινή γραμμή με τους Βαυαρούς εταίρους της στο προσφυγικό.

Στη συνεδρίαση «εξπρές» της Kοινοβουλευτικής Oμάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης που διήρκεσε μόλις 30 λεπτά απουσία του Χορστ Ζεεχόφερ, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε:  «Η λύση δεν είναι ασήμαντη, αλλιώς θα την είχαμε ήδη. Αξίζει κάθε προσπάθεια. Γι ‘αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει μια άλλη συζήτηση κορυφαίου επιπέδου».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης θα συνεδριάσει εκ νέου στις 22.00 μ.μ ώρα Γερμανίας.

Και από τις δύο πλευρές-τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές- γίνονται προσπάθειες για να μην διαρραγεί η συνοχή της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης που μετράει 70 χρόνια.

– Αύριο θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Κ.Ο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας BILD. Η ώρα δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν. Θα σταλεί στους βουλευτές των δύο κομμάτων σχετικό SMS.

-Από την πλευρά της, η Κάτια Ζούντινγκ, αντιπρόεδρος του FDP, του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών δήλωσε πώς, σε περίπτωση νέων εκλογών, θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις με την Ένωση και τους Πράσινους για μία κυβερνητική συμμαχία.
«Εάν υπάρξουν νέες εκλογές, πιστεύω ακράδαντα ότι θα μιλήσουμε και πάλι για συνασπισμό Τζαμάικα» τόνισε η Ζούντινγκ.