Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας πέφτοντας θα κάνει κάθε είδους «ασχήμιες»

Με τη φράση «και πού να σφίξουν οι ζέστες…» σχολιάζει τις κυβερνητικές καταγγελίες περί «σχεδίου αποστασίας» ο αντιπρόεδρος της NΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν συνεννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών την ώρα που θα έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να κάνουν τις εκλογές και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τότε θα ρίξει την κυβέρνηση για να πάει σε εκλογές λέγοντας ότι «έριξα την κυβέρνηση για τη Μακεδονία». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν συνεννοηθεί από την αρχή, ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει αυτή τη συμφωνία την ώρα που θα έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να κάνουν τις εκλογές. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τότε θα ρίξει την κυβέρνηση για να πάει σε εκλογές, λέγοντας ότι «έριξα την κυβέρνηση για τη Μακεδονία», μήπως… τσιμπήσει κανείς και ανέβουν τα ποσοστά του. Είναι όλα προμελετημένα».

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωσή της σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ακόμα και αν αύριο οι Σκοπιανοί δεν τηρήσουν τη συμφωνία και δεν προχωρήσει το υπόλοιπο κομμάτι της, η εικόνα του Ελληνα πρωθυπουργού να γελάει την ώρα που ο Σκοπιανός ομόλογός του έλεγε «Οι Ελληνες, οι Μακεδόνες και οι Ευρωπαίοι…» έχει καταγραφεί στην Ιστορία. Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική εθνότητα. Την αναγνώρισε ο Τσίπρας στις Πρέσπες«.

Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας είχε σίγουρα σχεδιάσει εκλογές για το 2018, αλλά πίστευε ότι θα καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα. Αυτή τη στιγμή, η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν κλείνει, αντιθέτως ανοίγει, και μάλιστα με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί ο κ. Τσίπρας θα κάνει ξαφνικά εκλογές για να «αυτοκτονήσει»«.

Αναφέρεται, επίσης, στο σχέδιο της ΝΔ για μείωση της φορολογίας, ενώ τονίζει ότι «δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας, πέφτοντας, θα κάνει κάθε είδους “ασχήμιες”, μήπως μπορέσει και σώσει τον εαυτό του».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής