(Βιντεο)-Αυτός είναι ο μακελάρης του Μέριλαντ που αιματοκύλισε τα γραφεία εφημερίδας

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε γραφείο εφημερίδας στο Μέριλαντ, που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ατόμων κι τραυμάτισε πολλούς περισσότερους, κατονομάστηκε από την ίδια την Κάπιταλ Γκαζέτ και την εφημερίδα Baltimore Sun ως Τζάροντ Ράμος. Οι δύο εφημερίδες επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Το 2012, ο Ράμος είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Έρικ Χάρτλι, τότε δημοσιογράφου και επιφυλλιδογράφου της Κάπιταλ Γκαζέτ, και του Τόμας Μάρκαρτ, τότε διευθυντή της εφημερίδας.

Η αστυνομία είε λάβει προειδοποιήσεις ότι ο δράστης της επίθεσης στην εφημερίδα Capital Gazette “θα είναι ο επόμενος δράστης μαζικής δολοφονίας.” Η ρεπόρτερ Jayne Miller, στον τηλεοπτικό σταθμό WBAL-TV, δήλωσε ότι είχε μιλήσει με μία γυναίκα που υποστήριζε ότι ο Ράμος την παρακολουθούσε, την παρενοχλούσε και την είχε μηνύσει, έχοντας εμμονές μαζί της στο σημείο που η γυναίκα φοβόταν να μετακινηθεί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνηθίζει να καταφέρεται εναντίον των δημοσιογράφων έστειλε τις ευχές του στα θύματα και τις οικογένειές τους μέσω twitter.

ΒΙΝΤΕΟ