Τσίπρας: Ναι, ο Ερντογάν μου έθεσε εμμέσως θέμα ανταλλαγής των 2 στρατιωτικών με τους «8»

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ρωτήθηκε αν όντως ο Τούρκος πρόεδρος του έχει θέσει θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

«Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Ερντογάν. Εγώ τον πήρα για να τον συγχαρώ και του έθεσα το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντάς του ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει αυτό το αγκάθι στις σχέσεις μας. Τον διαβεβαίωσα ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στις σχέσεις καλής γειτονίας και ότι δεν πρέπει να αναζητά εχθρούς ανάμεσά μας» είπε ο κ. Τσίπρας και παραδέχθηκε: «Μου είπε ότι έχει το γνωστό πρόβλημα (σ.σ. για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς), του απάντησα όπως έπρεπε να του απαντήσω. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν έκανε απόλυτο παραλληλισμό των δύο θεμάτων, είπε απλώς ότι υπάρχει και αυτό το θέμα στο τραπέζι».

Τέλος, όπως αποκάλυψε ο Ερντογάν του είπε πως «είναι μια ευκαιρία να τα πούμε από κοντά στην επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ (σ.σ. 11 και 12 Ιουλίου)» για να καταλήξει: «Ας ελπίσουμε ότι θα είναι εποικοδομητική αυτή η συνάντηση».