ΠΑΤΡΑ: “Ο Δον Καμίλο” του Σωτήρη Πατατζή, απόψε στην πλατεία Λεύκας

“Ο Δον Καμίλο’ του Σωτήρη Πατατζή θα παιχτεί από τη Θεατρική ομάδα “ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ” του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Πατρών σε σκηνοθεσία Γιάννη Βλάχου την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στις 9:30 μ.μ. στην Πλατεία της Λεύκας (είσοδος ελεύθερη)

Το έργο που φέτος επέλεξε η θεατρική ομάδα της Λεύκας «ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ» να παρουσιάσει, αποτελεί μια σάτιρα του κομματικού φανατισμού, των παιχνιδιών και των τεχνασμάτων που εξυφαίνονται για τον έλεγχο και την κατάκτηση της εξουσίας.

Το ευθυμογράφημα «Ο μικρός κόσμος του Δον Καμίλο» που έγραψε τη δεκαετία του 1950 ο Ιταλός συγγραφέας Giovanni Guareschi, υπήρξε η αφορμή για να εμπνευσθεί ο γνωστός μας μεταπολεμικός συγγραφέας Σωτήρης Πατατζής, το θεατρικό του έργο “ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ”. Έργο γραμμένο το 1958 ειδικά για τον μεγάλο μας κωμικό Μίμη Φωτόπουλο, οπότε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο «Άλφα» από τον θίασό του. Στις νεότερες γενιές έγινε γνωστό μέσα από το «Θέατρο της Δευτέρας», με πρωταγωνιστή και πάλι τον αξέχαστο κωμικό.

Υπόθεση: Ο εν ενεργεία δήμαρχος Φλουράτος, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι’ άλλη μια τετραετία τη δημαρχία με αντίπαλο του τον – αριστερών πεποιθήσεων- υποψήφιο δήμαρχο, Πεπόνε. Κινδυνεύοντας οι Χριστιανοδημοκράτες να χάσουν τις εκλογές, μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα πολιτικά κόλπα. Συμπαρασύρουν με το μέρος τους και τον Δον Καμίλο, εκπρόσωπο της εκκλησίας, ώστε να συμβάλλει στη νίκη τους επισείοντας τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Τα γεγονότα και οι κωμικές καταστάσεις, εναλλάσσονται τόσο ραγδαία και απρόβλεπτα, που για πρώτη φορά, δήμαρχος εκλέγεται ο Πεπόνε … Η συνέχεια επί σκηνής…