ΗΠΑ: Εισβολή ενόπλου σε γραφεία εφημερίδας – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στα γραφεία  εφημερίδας στην πολιτεία του Μέριλαντ  των ΗΠΑ, όταν άγνωστος εισέβαλε στο κτίριο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία, από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, ενώ  ο αριθμός των τραυματίων -σύμφωνα με αναφορές- φτάνει τους 20.

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε πέντε νεκρούς. Ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν και σοβαρά τραυματισμένοι», σημείωσε  ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ο δράστης δεν είχε συνεργό

Η επίθεση σημειώθηκε στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazzete στην Αννάπολις, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ανακοίνωσε ότι δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στο σημείο. Όπως  ανακοίνωσε, νωρίτερα,  το γραφείο του σερίφη, έχει συλληφθεί ο φερόμενος ως δράστης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες  για την ταυτότητά του, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.  Η αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν, ακόμη, ότι ο ένοπλος χρησιμοποίησε κυνηγετικό όπλο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Anne Arundel, Ryan Frashure, δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουν ασφαλής τους ανθρώπους. «Προσπαθούμε για όσο το δυνατό λιγότερα θύματα. Εκκενώνουμε το κτίριο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος είναι καλά»

«Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που μπορεί να οδήγησαν σε αυτό. Επίσης, υπάρχουν και άλλα σημαντικά σημεία που πρέπει να ερευνήσουμε. Αν υπάρχουν άλλοι ένοπλοι, μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αν υπάρχουν βόμβες ή κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.