Και ο Τόσκας στο χορό των καταγγελιών για σχέδια αποσταθεροποίησης

«Νερό» στο μύλο των κυβερνητικών διαρροών που καταγγέλλουν σχέδια αποσταθεροποίησης και από τον Νίκο Τόσκα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση για την ασφάλεια βρήκε ευκαιρία να αναφερθεί στο τέλος της τοποθέτησης του για τα σενάρια αυτά κατηγορώντας την ΝΔ ότι αποτελεί «ουρά της ακροδεξιάς» με προφανή στόχο το πολιτικό κέρδος.

«Τι έχετε να πείτε για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς;» ρώτησε απευθυνόμενος προς την Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία είχε καταθέσει την επίκαιρη ερώτηση.

Και συνέχισε «υπάρχει εφημερίδα που μιλά για κρεμάλες για τον Πρωθυπουργό. Τι λέει η ΝΔ για αυτά; Θέλετε να είστε ουρά της ακροδεξιάς; Υπάρχουν κάποιοι στην παράταξη σας που καλοβλέπουν την ακροδεξιά. Κανείς δεν κερδίζει από την κατάσταση αυτή».

Ο ίδιος ενημέρωσε σε ομάδα που κατευθύνονταν χθες από την Καβάλα στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τα Σκόπια εντοπίστηκαν μαχαίρια, κουκούλες, βενζίνη για μολότωφ κ.α.

«Οφείλουμε να καταδικάσουμε όλοι τις ενέργειες αυτές» κατέληξε ο υπουργός.

Από την πλευρά της η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο χθεσινό φιάσκο με την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Κατσίκη και κατηγόρησε με τη σειρά της την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί σκόπιμα σενάρια συνωμοσιολογίας.

Τι είπε για το θέμα της ασφάλειας

Τον περίπατο του πρίγκηπα Καρόλου στην  Αθήνα όπως και των άλλων ξένων ηγετών επικαλέστηκε ο Νίκος Τόσκας στη Βουλή για να ενισχύσει τα επιχειρήματα του περί μείωσης της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη  για την ασφάλεια.

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων εγκληματικότητας και κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή των 400 κατοίκων των Εξαρχείων προς την Εισαγγελία Αθηνών που καταγγέλλουν την απουσία αστυνομικής δύναμης από την γειτονιά τους.

Απαντώντας ο Νίκος Τόσκας κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο καταθέτοντας σειρά στατιστικών στοιχείων τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο καταδεικνύουν την μείωση των κρουσμάτων εγκληματικότητας.

Προς την ομαλοποίηση της κατάστασης συνέβαλε, εξήγησε, και η ενίσχυση των περιπολιών με αστυνομικούς που φρουρούσαν πρόσωπα και χώρους. Φέτος προστέθηκαν 820 άτομα και πέρυσι 450, είπε.

Παραδέχθηκε πάντως ότι πάντα θα υπάρχουν προβλήματα και περιστατικά.

Φωτογραφία: Αρχείου