(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Πλημμύρισαν από απόγνωση οι αγρότες λόγω των βροχοπτώσεων – “Τελειωτική καταστροφή” λέει στον ΣΚΑΪ Πάτρας ο Θ.Ραυτακόπουλος

Απόγνωση αρχίζει να προκαλεί σε χιλιάδες παραγωγούς της Δυτικής Αχαΐας, οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, άνοιξαν μεγάλες πληγές, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε προϊόντα της περιόδου.

Στο τμήμα αγροτικής ανάπτυξης και πολιτικής προστασίας του δήμου, καταφθάνουν αναφορές απόγνωσης από αγρότες που καλλιεργούν καρπούζι, πεπόνι, πατάτα, βιομηχανικό πιπέρι κ.ά., αφού εν μέσω διάθεσης των καρπών μιας ολόκληρης εσοδείας, βλέπουν τον καιρό να τους χτυπά και να πλήττει την τοπική αγροτική οικονομία.

«Από όλα σχεδόν τα χωριά μάς μιλούν για μεγάλη καταστροφή. Ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει και πως να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της χρονιάς, όταν την ώρα που περίμενε να διαθέσει τα προϊόντα τους, έρχεται η πολύ βροχή να τα ανατρέψει όλα.

Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα παρέμβουμε στην πολιτεία, για να δούμε πώς μπορεί να γιατρέψει το κακό», λέει στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος.

Για μία κατάσταση επιδεινούμενη καθημερινά, μιλά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου ΔΑ Γιώργος Βεσκούκης, που την προηγούμενη εβδομάδα ήλπιζε να ανακοπεί το καταστροφικό έργο της κακοκαιρίας, στα σπαρτά.