(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η Χορωδία Aquapella World Music Choir στο 37ο Φεστιβάλ

Στην ζεστή αίθουσα του ξενοδοχείου Βυζαντινό στις 11:00, λόγω καιρού, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας 2018 με την χορωδία Aquapella World Music Choir υπο την διεύθυνση του κ. Beat Lehmann και την Μικτή Χορωδία Απόλλων Πατρών υπό την διεύθυνση του κ. Θεμιστοκλή Δράμη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Βυζαντινό καθήλωσε και μάγεψε το κοινό η χορωδία  Aquapella υπό την διεύθυνση του Beat Lehmann με ένα World Ethic πρόγραμμα που περιελάμβανε τραγούδια από όλο τον κόσμο και μεταξύ αυτών τραγούδια των Μαορί, των Αυστραλιανών Αβορίγινων, το Bella Ciao, Νοτιοαφρικάνικο ύμνο από το Σοβέτο, το Ederlezi του Goran Bregovic, τα επαναστατικά από την Χιλή Todos/El Pueblo unido και πολλά άλλα.

Την συναυλία άνοιξε η εξαιρετική μικτή χορωδία Απόλλων υπό την διεύθυνση του κ. Θεμιστοκλή Δράμη με την Κωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου να συνοδεύει στο πιάνο σε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων το Σ’αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη του Μάριου Τόκα, το παραδοσιακό Μια Σμυρνιά στο παραθύρι, το Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη των Τάκη Μωράκη – Γιάννη Φερμάνογλου.

Στο τέλος της συναυλίας οι δυό χορωδίες ενώθηκαν και μετά τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί την Σαμιώτισσα.

*** Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης είναι του Χρήστου Σταματόπουλου