Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Κοτζιά ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά περί απειλών που – όπως ανέφερε σε συνέντευξη του – συνεχίζει να δέχεται κατά της ζωής του. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τα όσα ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Κοτζιάς παρενέβη και ζήτησε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις. Ωστόσο, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που θα διενεργηθεί μένει εκτός «κάδρου» το αδίκημα της απειλής το οποίο για να διωχθεί ποινικά απαιτείται έγκληση, δηλαδή μήνυση από τον παθόντα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο ’63-’65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».

Να σημειωθεί τέλος, πως η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει διαβιβάσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών και δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε παρόμοιες καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών.

advertisement