Δ. Καμμένος: Δεν θα παραδώσω την αντιπροεδρία της Βουλής

«Όχι, δεν θα παραδώσω την αντιπροεδρία της Βουλής», δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στο Σκάι. Είπε ότι σέβεται απόλυτα τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής αλλά δεν θα ανταποκριθεί στην έκκληση Βούτση να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος γιατί για εκείνον πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα.

Θέλω να δω ποιοι θα γράψουν την πρόταση μομφής εναντιον μου, τι θα γράψουν και ποιοι θα την υπογράψουν, είπε ο κ. Καμμένος.

Για την διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ όταν υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, είπε ότι δεν είχε τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και πως «δεν μπορεί να περιμένουν από εμένα να πάω με το κοπάδι».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απηύθυνε δημόσια έκκληση να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου πριν η υπόθεση του φτάσει στην Ολομέλεια του Σώματος. Ο πρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Καμμένος τον είχε αρχικά ενημερώσει ότι θα παραιτείτο από τη θέση του αντιπροέδρου μετά την ανεξαρτητοποίηση του, ωστόσο μετά μετέβαλε στάση.

«Όταν κάποιος δεν είναι σε ένα κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος του» είπε ο κ. Βούτσης και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Τον καλώ δημοσίως να εκθέσει με άλλο τρόπο τις απόψεις του και να μην επιβαρύνει τη Βουλή με πολιτικού τύπου μομφή»

Ο πρόεδρος της Βουλής επικαλούμενος και τη συζήτηση που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων την περασμένη Δευτέρα, τόνισε ότι δεν είναι σωστό για τη Βουλή να ανασυρθούν πολιτικά επιχειρήματα και απόψεις για ένα κανονιστικό ζήτημα που δεν αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων του αντιπρόεδρου.

Διευκρίνισε πάντως ότι στην περίπτωση που ο Δημήτρης Καμμένος δεν παραιτηθεί η πρόταση μομφής δεν θα εγείρει πολιτικά ζητήματα, αποφεύγοντας όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε θα κατατεθεί η πρόταση.

«Θα ξανακάνουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ξαναδούμε το θέμα» κατέληξε.