Η τραγική ιστορία του παίκτη της Νιγηρίας που έμεινε ορφανός

Ο Victor Moses αγωνίζετα ιστην εθνική Αργεντινής και στην Τσέλσι. Η προσωπική του ιστορία όμως είναι τραγική!

Η παρουσία του το 2010 με την Κρίσταλ Πάλας τράβηξε τα βλέμματα. Από τότε πολλοί μιλούσαν για μία τεράστια καριέρα που θα ακολουθούσε. Πράγματι, υπέγραψε στην μεγάλη Τσέλσι.

Πώς έφτασε όμως εκεί;

Προέρχεται από μία πολύ φτωχή οικογένεια Χριστιανών από τη Νιγηρία. Ο πατέρας του δούλευε ως πάστορας και η μητέρα του τον βοηθούσε. Δυστυχώς γι’ αυτόν οι γονείς του έπεσαν θύματα των θρησκευτικών αντιπαραθέσεων στη χώρα.

Ο μικρός Victor έπαιζε με τους φίλους του στην αλάνα, όταν την ίδια στιγμή άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του και σκότωναν τους γονείς του. Όπως γίνεται γνωστό, οι δολοφόνοι είχαν στόχο να σκοτώσουν και τον ίδιον, ωστόσο οι φίλοι του τον έκρυψαν σε ένα σπίτι για να μην τον βρουν.

Αφού σώθηκε κατόρθωσε να φτάσει ως την Αγγλία όπου μία οικογένεια στο Λονδίνο δέχτηκε να τον φροντίζει.

 

«Το ταξίδι μου από την Νιγηρία στην Αγγλία, φαινόταν αιώνιο. Έπρεπε να μείνω δυνατός και να τα καταφέρω, είτε παίζοντας ποδόσφαιρο είτε κάνοντας κάτι άλλο. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Θεό γι’αυτό που είμαι σήμερα. Τα όνειρα μου έγιναν πραγματικότητα», δηλώνει ο Νιγηριανός που η θλίψη από το τραγικό γεγονός της δολοφονίας των γονιών του τον ακολουθεί παντού.

«Παίζαμε χωρίς παπούτσια στην γειτονιά. Οι φίλοι μου θα με βλέπουν σήμερα και θα αισθάνονται περήφανοι για μένα», καταλήγει ο Moses.