(Φωτο)-Πάτρα: Η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Νέων Τοξοβολίας στο “Τόφαλος”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή  Έναρξης  του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Νέων το  απόγευμα της Τρίτης (26 Ιουνίου) στο «Δ. Τόφαλος».

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Τοξοβολίας 2018 Πέτρου Συναδινού.

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί αθλητές και αθλήτριες, νέες  και νέοι από την Ευρωπαϊκή μας γειτονιά

Σας καλωσορίζω σήμερα  στην Πάτρα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τους  Αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Νέων 2018.

Φιλοξενούμε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση στην περιοχή μας. Μια ακόμα ευρωπαϊκή διοργάνωση 2 μόλις μήνες μετά τους Ευρωπαϊκούς  ιστιοπλοϊκούς αγώνες με σκάφη λεϊζερ (laser).

Είναι ένα μήνυμα αυτό. Η περιοχή μας, στην πορεία μέχρι την υλοποίηση των παράκτιων μεσογειακών αγώνων τον Αύγουστο του 2019,εδραιώνεται ως μια περιοχή  απόλυτα ικανή –  και ιδανική θα πρόσθετα – για την διοργάνωση σπουδαίων αθλητικών γεγονότων.

Και είναι χαρά μου  που έχει να κάνει  με την ευρωπαϊκή διάσταση των συναντήσεων. Σε μια εποχή που το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δέχεται βολές πανταχόθεν,  είμαστε όλοι εδώ,  από όλες  τις γωνιές της Ευρώπης, να εκπέμψουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης  και πίστης στις αξίες της συνεργασίας και της προόδου που έκτισαν το Ευρωπαϊκό αφήγημα.

Στοχαζόμαστε  τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως Ευρωπαίοι, τις ανισότητες , την μετανάστευση, την οικονομική και  κοινωνική κρίση που διαπερνά το σώμα της Ευρώπης, τις προκλήσεις του μέλλον

Επίσης αυτή η  αθλητική ευρωπαϊκή συνάντηση – όπως και η αντίστοιχη προ διμήνου  – αφορά τη νεολαία. Είναι πραγματικό προνόμιο να συναντάς τα νιάτα της Ευρώπης σε μια πόλη όπως η Πάτρα και μια περιοχή όπως η Δυτική Ελλάδα,  η φυσιογνωμία της οποίας καθορίζεται διαχρονικά  από τα νιάτα της.

Στρέφουμε λοιπόν τα βέλη των επιδιώξεων μας σε ένα λαμπρό μέλλον για τη νεολαία.

Εύχομαι καλή διαμονή  και καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές. Για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα θα είσαστε οι φίλοι και φίλες που θα συναντηθούμε πάλι.

Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τη νεολαία της Ευρώπης, τους προπονητές, τους συνοδούς τους κριτές και όλους όσοι βρίσκονται εδώ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Νέων  2018.

Η Πάτρα που είναι μία ιστορική πόλη με πλούσια πολιτιστική και αθλητική παράδοση, πιστή στην Ελληνική φιλοξενία και τα πανανθρώπινα ιδανικά της  ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους  αγώνες  διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο τους.

Πιστεύουμε ότι δεν θα διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη της  Ευρωπαϊκής  Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, να πραγματοποιηθεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στην πόλη μας και πως όλοι θα επιστρέψετε με τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη μας στις πατρίδες σας.

Ευχόμαστε τίμιο και καλό αγώνα σε όλους σας.

Πρόεδρος  της Οργανωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Πέτρος Συναδινός

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Νέων 2018 και την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, καλωσορίζουμε όλους τους νέους Τοξοβόλους αθλητές, προπονητές, κριτές και εκπροσώπους των Ομάδων από όλα τα μέρη της Ευρώπης.

Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την συμμετοχή και παρουσία σας σε αυτή την διοργάνωση, εδώ στην ιστορική πόλη της Πάτρας, την γενέτειρα του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, ο οποίος έγραψε τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Χαιρετούμε κάθε έναν συμμετέχοντα ξεχωριστά και ευχόμαστε να πετύχουν τους στόχους τους σε αυτούς τους αγώνες.

Ευχαριστούμε θερμά τους δημόσιους φορείς της Πάτρας, τους Χορηγούς μας, τους εθελοντές, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τοξοβολίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φυσικά τον Δήμο Πατρέων για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους στην διοργάνωση αυτού του Πρωταθλήματος. Επίσης, την Διοικούσα Αρχή του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δημήτριος Τόφαλος», που μας επέτρεψε να είμαστε εδώ σήμερα.

Χωρίς την υποστήριξή τους, το επίπεδο των αγώνων δεν θα ήταν το ίδιο.

Στην περιοχή που βρισκόμαστε, δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία που σας παροτρύνουμε να επισκεφθείτε, ξεκίνησε ο Ολυμπισμός, δηλαδή η ένωση του  Αθλητισμού και του Πολιτισμού ως φιλοσοφία ζωής.

Σήμερα παρά ποτέ οι αθλητές μπορούν και οφείλουν να είναι πρότυπα για την νεολαία και την κοινωνία, διδάσκοντας τις δημοκρατικές και πανανθρώπινες αξίες. Σήμερα εσείς, που έχετε αφομοιώσει στην ζωή σας το ήθος και το πνεύμα του αθλητισμού, φωτίζετε με το παράδειγμα σας θεμελιώδεις όσο και συχνά εύθραυστες αρχές όπως η ειρήνη, η ισότητα, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, το ευ αγωνίζεσθαι.

Ας παραδειγματιστούμε και ας εμπνευστούμε όλοι από την ευγένεια των Ολυμπιακών Ιδεών, που αντιπροσωπεύουν την ισότιμη συμμετοχή όλων ανεξαρτήτου φύλου, θρησκείας, χρώματος!

Φωτογραφίες από τον Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο

sportin.gr