Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια: Εισαγγελική έφεση στην καταδικαστική απόφαση για τον παραολυμπιονίκη Τσαγκάρη

Ακόμα και το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με ισόβια αντιμετωπίζει ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος προ ημερών καταδικάσθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή για τη δολοφονία του ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου, τον Μάρτιο του 2017, στο Μοσχάτο.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, που εκπροσώπησε στο δικαστήριο τον αδελφό του θύματος, η εισαγγελέας Εφετών, κυρία Μ. Σάμπαλη, άσκησε έφεση στην παραπάνω απόφαση του δικαστηρίου, που αναγνώρισε στον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας, έχει ως εξής: «Το δικηγορικό μας γραφείο σας ενημερώνει ότι σήμερα η Εισαγγελέας Εφετών κα Σάμπαλη άσκησε έφεση ως προς το σκεπτικό και το διατακτικό της αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο με μειοψηφία της Προέδρου και των δύο Τακτικών Δικαστών δέχθηκε κόντρα στη νομολογία του Αρείου Πάγου την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στον παραολυμπιονίκη Β.Τ., ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του αδελφού του εντολέα μας, αειμνήστου Μάριου Λουκόπουλου. Η Εισαγγελέας Εφετών με την έφεσή της ουσιαστικά ζητά την καταδίκη του κατηγορουμένου στην ποινή της ισοβίου καθείρξεως αντί της ποινής της προσκαίρου καθείρξεως των 16 ετών, την οποία επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Σημειωτέον ότι οι Τακτικοί Δικαστές του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου έχουν, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβιβάσει τα πρακτικά στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης, για να διερευνήσει τη συμμετοχή στο έγκλημα είτε ως ηθικού αυτουργού είτε ως άμεσου συνεργού είτε ως απλού συνεργού της πρώην συζύγου του αειμνήστου θύματος, Α.Κ., για την οποία η υπεράσπισή μας με αποδεικτικά μέσα μάρτυρες φίλους του θύματος έχει υποστηρίξει ότι κατείχε στο παρελθόν το όπλο, με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του θύματος. Η ουσιαστική και νομική αιτιολογία της εφέσεως της κας Εισαγγελέως Εφετών βασίζεται στο νομολογιακό προηγούμενο, ότι δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου σε δράστη, ο οποίος παρανόμως οπλοφορούσε πριν από την τέλεση του εγκλήματος για μακρύ χρονικό διάστημα, κάτι που ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει».