ΑΧΑΪΑ: Παρέμβαση ΟΕΒΕΣΝΑ προς Πετρόπουλο για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Με την απόφαση Αριθμ.29715/2410/30-5-2018 (ΦΕΚ Β΄ 2105) του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίου Αναστασίου Πετρόπουλου, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ το πρώτο εδάφιο της απόφασης με αριθμ.58039/3275/28-12-2016 (ΦΕΚ Β΄ 4504), η οποία όριζε την διαβίβαση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
Με αυτή την τροποποίηση διαβιβάζονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α) προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) ΟΛΕΣ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, (όπως ίσχυε ως τώρα)αλλά τώρα παραδόξως συμπεριλαμβάνονται και οι οφειλές που βρίσκονται σε καθεστώς ενεργής ρύθμισης.
Και ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο που ο Υφυπουργός προέβη σε αυτή την τροποποίηση, η οποία κλονίζει την εμπιστοσύνη των οφειλετών που “καλή τη πίστη” έχουν ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους και προσπαθούν σε αυτόν τον οικονομικό κυκεώνα να είναι συνεπείς. Η κίνηση αυτή δημιουργεί επιπλέον ανασφάλεια και άγχος στους επαγγελματίες, που ανησυχούν ότι ακόμα και με ρυθμισμένες οφειλές, η Δαμόκλειος Σπάθη του ΚΕΑΟ βρίσκεται πάνω από το κεφάλι τους. Η κίνηση αυτή ενέχει τον κίνδυνο της υπονόμευσης του μέτρου των ρυθμίσεων και στην ουσία θα το οδηγήσουν στην ακύρωσή του.
Παρακαλούμε τον Υφυπουργό να μας απαντήσει για το σκεπτικό της τροποποίησης αυτής.