ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος κοντά στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, θα παραβρεθεί αύριο Τετάρτη 27 Ιούνη, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.
Οι εργαζόμενοι των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι», απεργούν πανελλαδικά και διεκδικούν μεταξύ άλλων:
Οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι».
Οριστική και μόνιμη λύση που θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας.
Στον Δήμο μας, οι 16 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τιτάνια προσπάθεια, εξυπηρετούν πάνω από 400 δικαιούχους ωφελούμενους.
Οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων χρόνων και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, κρατάει στον αέρα το πρόγραμμα, σε ομηρία τους εργαζόμενους και ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στους Δήμους.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι τα τελευταία 15 χρόνια είναι με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου!
Ως Δημοτική Αρχή της Πάτρας, από τα πρώτα ζητήματα που αναδείξαμε ήταν η πλήρης ανάπτυξη του προγράμματος με βάση τις ανάγκες, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την μονιμοποίηση των ήδη εργαζόμενων, που για χρόνια βρίσκονται σε ομηρία, όπως επίσης όλων των συμβασιούχων, που εργάζονται στο Δήμο μας.
Αποτέλεσε βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων που οργανώσαμε τα τελευταία χρόνια, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».
Σταθήκαμε στο πλευρό τους σε όλες τις κινητοποιήσεις τους και διεκδικούμε με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη συνέχιση του προγράμματος, απαιτώντας από την κυβέρνηση την πλήρη χρηματοδότηση του και την μονιμοποίηση τώρα όλων των εργαζόμενων.