(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: «Τρωάδες» από το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας – Στο Λιθογραφείον

Το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες» παρουσίασε στις 17 και 18 Ιουνίου στο Λιθογραφείον η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Παραλίας σε σκηνοθεσία και επιμέλεια των Βασιλικής Παλούμπη, Γιώργου Φλογερά και Αγγελικής Ντεμίρη.
Το έργο του Ευριπίδη παρακολουθεί την τύχη των γυναικών της Τροίας, αφού η πόλη τους είχε λεηλατηθεί, οι άντρες τους είχαν σκοτωθεί και οιοικογένειές τους που απέμειναν πρόκειται να παρθούν ως σκλάβες.
Εντούτοις ξεκινά με τους θεούς Αθηνά και Ποσειδώνα να αναζητούν τρόπους για να τιμωρήσουν τον ελληνικό στρατό, για την απαγωγή της Κασσάνδρας, μεγαλύτερης κόρης του βασιλιά Πρίαμου και της βασίλισσας Εκάβης. Οσα ακολουθούν δείχνουν πόσο οι Τρωαδίτισσες έχουν υποφέρει…
Ο Ελληνας Ταλθύβιος φτάνει για να πει στην εκθρονισμένη βασίλισσα Εκάβη τι περιμένει αυτή και τα παιδιά της. Την Εκάβη θα την πάρει ο Οδυσσέας και η κόρη της Κασσάνδρα προορίζεται να γίνει παλλακίδα του νικητή Αγαμέμνονα.
Προβλέπει ότι όταν θα φθάσουν στο Αργος η πικραμένη γυναίκα του νέου κυρίου της, η Κλυταιμνήστρα, θα σκοτώσει τόσο την ίδια όσο και αυτόν. Φθάνει η χήρα πριγκίπισσα Ανδρομάχη και η Εκάβη μαθαίνει από αυτήν ότι η νεότερη κόρη της Πολυξένη έχει σκοτωθεί θυσιαζόμενη στον τάφο του Αχιλλέα. Στην Ανδρομάχη έλαχε να γίνει παλλακίδα του γιου του Αχιλλέα Νεοπτόλεμου και φοβερότερα νέα πρόκειται να φτάσουν για τη βασιλική οικογένεια…
Η χορογραφία και η διδασκαλία χορού ήταν της Εφης Ράπτη και της Αγγελικής Αραβαντινού, ενώ έπαιζαν οι: Εκάβη Α’ & Β’ – Δήμητρα Αραβανή, Κατερίνα Αραβανή. Ποσειδώνας – Γιώργος Τομάσης. Αθηνά – Αρτεμις Γούλα.
Ταλθύβιος Α’ & Β’ – Βασίλης Καναβόγιαννης, Ανδρέας Ζαφειρόπουλος. Κασσάνδρα – Αλεξάνδρα Πολυδώρου. Ανδρομάχη – Νοριάνα Τζατζάι. Μενέλαος – Δημήτρης Παλούμπης. Ελένη – Διονυσία Χρυσοβιτσάνου. Κορυφαία – Αλεξία Αναγνώστου.Πάτρα: «Τρωάδες» από το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας
Ο Χορός αποτελούτο από τους: Ρέα Τζελέπη, Μαριτίνα Χάιδα, Παναγιώτα Πετροπούλου, Νάντα Ντρετσάι, Αγγελική Δούμπα, Ναταλία Ορφανού, Γεωργία Σπαλίαρα, Μαρία Καραχάλιου και Ολυμπία Μωραΐτη.
Δούλοι – Στρατιώτες: Παναγιώτης Μπαρής, Θεόδωρος Καρακώστας, Χάρης Μπουρλάκης