Οι αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων είναι προς την σωστή κατεύθυνση

Την Παρασκευή 22/6/2018 ο Πρόεδρος της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ κ. Γεώργιος Βαγενάς παρευρέθηκε στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, με θέμα «Παρουσίαση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών (Ν. 4469/2017)» με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Φώτη Κουρμούση.
Κατά την εκδήλωση ο κ. Κουρμούσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων και στα πρώτα θετικά βήματα που γίνονται όσον αφορά στην απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών. Επίσης ανέφερε ότι δίνεται πλέον η δυνατότητα να ρυθμίζονται οφειλές μέχρι του ποσού των 125.000 € με τα ίδια κριτήρια και την ίδια διαδικασία όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για τη ρύθμιση των οφειλών έως του ποσού των 50.000 € και ότι επεκτείνεται για όλους η δυνατότητα ρύθμισης και για τις οφειλές που γεννήθηκαν έως και την 31-12-2017 αντί της 31-12-2016 που ίσχυε έως σήμερα.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ότι όλες οι αλλαγές είναι προς την σωστή κατεύθυνση επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να μπορούν οι συνάδελφοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μόνο προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή προς την εφορία, χωρίς να αποτελούν εμπόδιο οι διακανονισμοί των τραπεζών. Επίσης εξέφρασε το τεράστιο πρόβλημα της άσκησης πίεσης εκ μέρους των τραπεζών που σκοπός τους είναι να μην μπορέσουν να ενταχθούν οι συνάδελφοι στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
Κατά τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας στις αρχές του επόμενου μήνα, το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού θα συζητηθεί εκτενέστερα και ο η Ομοσπονδία μας θα καταρτίσει ερωτηματολόγιο με τις απορίες των Εμπορικών Συλλόγων και των αντιπροσώπων μας, τις οποίες θα μεταβιβάσει στον Ειδικό Γραμματέα κ. Κουρμούση για περαιτέρω διευκρινίσεις.
Εκ της Ομοσπονδίας