(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση μελών της “Πρότασης” γυρίζοντας πίσω το χρόνο

Η ολομέλεια του Ιουνίου της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» έχει καθιερωθεί ως μία συνάντηση των μελών του φορέα που δίνει την δυνατότητα να γυρίσουν πίσω στον χρόνο και να δουν τι επιδιώχθηκε, τι σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και τι επιτεύχθηκε την χρονιά που πέρασε, χαράσσοντας και νέες προοπτικές για την ερχόμενη χρονιά.

 

Φέτος που η «ΠΡΟΤΑΣΗ» συμπληρώνει τα 30 χρόνια, η ολομέλεια αυτού του Ιουνίου ήταν κάπως διαφορετική από τις άλλες. Στο πρώτο μέρος μέσα στο πνεύμα του επετειακού χαρακτήρα που είχε, τα παλαιά μέλη θυμήθηκαν και τα νεώτερα γνώρισαν σημαντικούς σταθμούς του φορέα που καθόρισαν αλλά και σημάδεψαν την πορεία της ΠΡΟΤΑΣΗΣ στην πόλη, στην Ελλάδα και διεθνώς μέσα στα 30 αυτά χρόνια. Στην συνέχεια τα μέλη αυτοπροσδιορίστηκαν χρονικά (πότε συνδέθηκαν με τον φορέα) και ποιοτικά (ποιες αρχές και αξίες τους έφεραν και τους κρατούν στην ΠΡΟΤΑΣΗ).

 

Όλες οι βιωματικές διεργασίες κινήθηκαν «από το παλιό στο νέο» από το «όραμα στην πραγμάτωση» και στο δεύτερο μέρος της ολομέλειας από την «ΠΡΟΤΑΣΗ στις προτάσεις». Δηλαδή ξεκίνησε ένας νέος διάλογος μεταξύ των μελών για την εκ θεμελίων αναδιάρθρωση των ομάδων στην νέα χρονιά με βάση τα νέα δεδομένα της κοινωνικής πραγματικότητας, των νέων αναγκών των ομάδων στόχου του φορέα και της ανασύνταξης των δυνάμεων της ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

 

Η ολομέλεια έκλεισε σε ένα πνεύμα αισιοδοξίας, ικανοποίησης και πολλών προτάσεων για την χάραξη της νέας πορείας της ΠΡΟΤΑΣΗΣ από Σεπτέμβριο.