«Βόμβα» Λεβέντη για τις Πρέσπες: Θα γίνει εξεταστική για ευθύνες Κοτζιά και Τσίπρα

Την εκτίμηση ότι «όταν πέσει ο Τσίπρας» θα γίνει εξεταστική επιτροπή «για ευθύνες του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά» για τη συμφωνία με τα Σκόπια, έκανε μιλώντας στο Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Το λάθος που έγινε με το Σκοπιανό είναι ότι δεν έγινε σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παραβιάστηκε συνεπώς μία απόφαση το 1992. Γιατί η μόνη απόφαση που υπήρχε είναι η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 που απαγόρευε τη χρήση του όρου Μακεδονία. Χωρίς συμβούλιο αρχηγών ο Τσίπρας και χωρίς άδεια της Βουλής, γιατί η συζήτηση στη Βουλή ήταν για τη δυσπιστία όχι για το Σκοπιανό. (…) Χωρίς συζήτηση, χωρίς ενημέρωση πήγε και υπέγραψε. Φέρει ακέραιη την ευθύνη ο κ. Κοτζιάς. Τώρα που διαβάζουμε τη συμφωνία και βλέπουμε εθνότητες, γλώσσες, βλέπουμε επιτροπές που θα έρθουν να ψάχνουν τα βιβλία μας και βλέπουμε τα μύρια αίσχη. Τώρα πιστεύω ότι θα έρθει η ώρα που όταν πέσει ο Τσίπρας θα γίνει εξεταστική επιτροπή για ευθύνες του Κοτζιά και του Τσίπρα», είπε ο κ. Λεβέντης.

«Φέρει ακέραιη την ευθύνη (σ.σ. ο κ. Κοτζιάς). Εδώ δεν πρόκειται για κάτι μοντέρνο. Δεν πρόκειται για εκσυγχρονισμένη μορφή σύμβασης. Εδώ πρόκειται για μειοδοσία», πρόσθεσε.

 

http://newpost.gr