(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Έκθεση του ΔΙΕΚ, μετατρέποντας ζωντανούς μικροοργανισμούς σε καλλιτεχνίες

Ενας ακόμη εκπαιδευτικός κύκλος έκλεισε για το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ Πάτρας) και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, ειδικά για το τμήμα «Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων».

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές του παραπάνω τμήματος πραγματοποιούν μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματός του στο τμήμα Ιατρικής Βιοπαθολογίας του διαγνωστικού πολυϊατρείου «Φροντίδα Υγείας» στην Πάτρα.

Ειδικότερα οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ με την αμέριστη στήριξη και καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους, κ.κ. Γεράσιμου Τζάκη, Γεωργίου Κακούρη (Ιατροί Βιοπαθολόγοι – Μικροβιολόγοι), Ασημίνας Ροδοπούλου (Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων) που ανήκουν στο επιστημονικό προσωπικό της «Φροντίδα Υγείας» κατασκεύασαν Εικαστικές Δημιουργίες με την χρήση ζωντανών μικροοργανισμών στο πλαίσιο της δράσης «Μικροβιολογικές Καλλιτεχνίες», εφαρμόζοντας τις αρχές της ασφαλούς διαχείρισης βιολογικών δειγμάτων και την ορθή εκτέλεση βασικών μικροβιολογικών εξετάσεων.

Με την παρουσίαση αυτή, ολοκληρώνεται μια καινοτόμος προσπάθεια συνδυασμού των θεωρητικών και των εργαστηριακών γνώσεων και απόκτησης δεξιοτήτων των σπουδαστών του τμήματος στο πλαίσιο των μαθημάτων της Μικροβιολογίας, Μυκητολογίας, Αποστειρώσεις και σκεύη Εργαστηρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Ελένη Παναγιωτοπούλου βιοπαθολόγος – μικροβιολόγος, τ. πρόεδρος Εργαστηριακών Ιατρών, Παναγιώτης Αναγνώστου διευθυντής Δημόσιου ΙΕΚ Πάτρας, ο οποίος αμέριστα στήριξε το όλο εγχείρημα, και Γιάννης Μάκκας διευθύνων σύμβουλος του διαγνωστικού πολυϊατρείου «Φροντίδα Υγείας».