ΠΑΤΡΑ: Η ημερίδα για τον εξωδικαστικό μηχανισμός-«Σωσίβιο» για 1.000 ως τώρα

Περίπου 45 χιλιάδες νομικά και φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα (32.000 επιχειρήσεις και 13.000 ελεύθεροι επαγγελματίες), 1.000 περίπου από τη Δυτική Ελλάδα, έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψε χθες στην Πάτρα ο ειδικός γραμματέα Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Φώτης Κουρμούσης, επικεφαλής της διυπουργικής ομάδας (συναποτελείται και από τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας) υποστήριξης του «Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών (Ν.4469/2017)».
«Είναι ένα εργαλείο ώστε οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να βρουν λύση στα χρέη σε εφορία, ταμεία, τράπεζες χωρίς να βρεθούν στα δικαστήρια. Ηδη χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλες τις περιφέρειες έχουν υποβάλει αίτημα ένταξης, σε ένα κοινό τραπέζι διαλόγου με όλους τους πιστωτές και προμηθευτές και 50 από αυτές έχουν ήδη ολοκληρώσει να κλείσουν όλες τις παλιές οφειλές τους» τόνισε μιλώντας στην «Π» στο περιθώριο της κοινής ημερίδας που διοργάνωσαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών.
Τα οφέλη του Εξωδικαστικού είναι πολλά
>το γεγονός ότι κάθε πρόταση κρίνεται άμεσα, χωρίς να υπάρχει εμπλοκή και αγκύλωση πάνω σε χρόνιες δικαστικές διενέξεις
>τόσο για αυτούς που έχουν αιτηθεί ένταξη στον Ν.4469/2017 όσο και για όσους διαβουλεύονται για συμφωνία με τους πιστωτές, παγώνουν δικαστικά μέτρα όπως δεσμεύσεις και κατασχέσεις-πλειστηριασμοί.