«Συναγερμός» στο Μαξίμου για τα ευρωπαϊκά σενάρια για το προσφυγικό

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τα σενάρια της επαναπροώθησης των προσφύγων που έχουν φτάσει σε άλλα κράτη, πίσω σε ελληνικό έδαφος.

Ο προβληματισμός προέρχεται και από την δύσκολή θέση στην οποία βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ μετά και το τελεσίγραφο του κυβερνητικού της εταίρου, υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, για «φρένο» στις προσφυγικές ροές που φτάνουν στα γερμανικά σύνορα.

Όλα τα παραπάνω με αφορμή τη μίνι σύνοδο κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή με συμμετοχή των χωρών υποδοχής (Ελλάδα, Μάλτα, Ιταλία, Ισπανία και Βουλγαρία), αλλά και Γερμανίας και Αυστρίας με αντικείμενο συζήτησης τις προσφυγικές ροές.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η Ελλάδα ως χώρα υποδοχής αιτήσεων ασύλου έχει σηκώσει βάρος το οποίο δεν της αναλογεί.

Μάλιστα, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα σενάρια που ακούγονται και κάνουν λόγο για επαναπροώθηση προσφύγων που έχουν ήδη φτάσει σε άλλες χώρες, πίσω στην Ελλάδα, τη στιγμή που στη χώρα μας βρίσκονται πάνω από 60.000 πρόσφυγες και η κατάσταση, ιδίως στα νησιά, είναι εκρηκτική.

 

in.gr