Φωτογραφίες: Όταν οι Εύζωνες «λιώνουν» κάτω από την αφόρητη ζέστη

Στέκουν αγέρωχοι, ευθυτενείς, ακίνητοι. Φρουροί, μέρα και νύχτα, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ό,τι κι αν διαδραματίζεται γύρω τους εκείνοι έχουν μάθει να μην αντιδρούν: από τους ανθρώπους, τουρίστες και μη, που θέλουν να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί τους, τους αδιάκριτους που θέλουν να τους αγγίξουν, μέχρι και τις καιρικές συνθήκες, ειδικά τις ακραίες.

Τόσο στις καυτές ημέρες του καλοκαιριού, που η Αθήνα κυριολεκτικά «βράζει», όσο και στις παγερές, χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες, οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς πάλι παραμένουν ακίνητοι, εκτεθειμένοι στον καιρό.

Οι διαθέσεις του καιρού, χειμώνα – καλοκαίρι, δεν τους επηρεάζουν. Το μόνο που οφείλουν να προσέχουν είναι να μην βραχεί η ευζωνική στολή. Σε περίπτωση βροχής μπαίνουν εντός της σκοπιάς.

Στην ζέστη, όμως, η κατάσταση μοιάζει λίγο παραπάνω αφόρητη. Πόσες φορές δεν έχουμε δει φωτογραφίες με τους Εύζωνες κάθιδρους, να «λιώνουν» κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ένα τέτοιο περιστατικό συνέλαβε και σήμερα ο φωτογραφικός φακός στο Σύνταγμα.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας με ένα μαντίλι σκουπίζει τον ιδρώτα ενός από τους δυο εύζωνες,που παρά την αφόρητη ζέστη είναι υποχρεωμένος να στέκεται ακίνητος στο φυλάκιο…

4489875
4489874
4489873
4489872
4489869
4489871_2
4489870