(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Παρουσιάστηκε το τέταρτο βιβλίο του Γιάννη Χαριτάντη με τίτλο “Δια βίου Έρωτας“.

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το τέταρτο βιβλίο του Γιάννη Χαριτάντη με τίτλο “Δια βίου Έρωτας“. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου στον κήπο του βιβλιοπωλείου Πολύεδρο, παρουσία μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, καθώς και συναδέλφων και φίλων του συγγραφέα, στους οποίους είναι αφιερωμένο. Το βιβλίο παρουσίασαν οι, Ανδρέας Λάζαρης, φιλόλογος, Αντώνης Μάρκος, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστημίου Πατρών, και Σπύρος Σταματόπουλος, μαθηματικός. Το βιβλίο, εκδόσεων “Αράκυνθος“, προλογίζει η φιλόλογος Αναστασία Δημητροπούλου. Την εικαστική επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβε με έντεκα έργα του ο πρώην Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης.

Έργο του καλλιτέχνη

Ο Γιάννης Χαριτάντης είναι ομότιμος καθηγητής με μακρά θητεία τεσσάρων δεκαετιών στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και εξειδίκευση στην Ηλεκτρονική. Με την λογοτεχνία ασχολείται τα τελευταία δέκα χρόνια. Το πρώτο του βιβλίο, 2008, με τίτλο “Οδός Ευξείνου Πόντου“ είναι ένα ιστόρημα που αναδεικνύει τις αρετές, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των Ποντίων προσφύγων του 1922. Το 2014 εξέδωσε μια σειρά 18 διηγημάτων με τίτλο “Στα μονοπάτια του Νου και του Κόσμου“, όπου παρουσιάζονται εικόνες και προβληματισμοί της καθημερινής ζωής όπως αυτές σχηματοποιούνται μέσα από τις διαδρομές της σκέψης.
Στο μυθιστόρημα του με τίτλο “Ευτυχώς δεν είμαι θεός“, του 2016, ένα παλικάρι της μετακατοχικής Ελλάδας, ο Οδυσσέας, προσπαθεί να χτίσει την προσωπικότητά του έχοντας ως πρότυπα μια θρησκόληπτη μάνα και έναν κουμμουνιστή πατέρα, που γνώρισε για πολύ λίγο. Δύσκολο κράμα. Φτώχια, εμφύλιος πόλεμος, Ιουλιανά του 1965 και χούντα των συνταγματαρχών, δυσκολεύουν αφόρητα την πορεία του στη ζωή. Ωστόσο, η αστείρευτη αγάπη της μητέρας του, η υπομονή και οι σοφές επισημάνσεις της αποτελούν σημαντικά εφόδια στη μοναχική του πορεία. Στο τέλος αναδεικνύεται νικητής της ζωής. Το βιβλίο κυκλοφορεί με τη μορφή e-book.
http://pontosworld.com/index.php/books/giannis-haritantis/313-2017-01-30-23-32-30
Στην παραπάνω σελίδα οι αναγνώστες μπορούν, επίσης, να βρουν ελεύθερα αρκετά διηγήματά του.
Λίγα λόγια για το νέο βιβλίο:
Δέκα διηγήματα επιλεγμένα με την ίδια θεματολογία και αντικείμενο τον έρωτα, που παρουσιάζεται ως η συνεχής αναζήτηση του ωραίου. Ο συγγραφέας, σαν από χρόνια δεσμευμένος στην αναζήτηση της ομορφιάς που μας περιτριγυρίζει, διηγείται δέκα σύντομες αυτοτελείς ιστορίες που κινούνται ως πλανήτες γύρω από της Κυθέρειας τα άλικα φουστάνια, της αγάπης τα ολόχρυσα δολώματα, τη μεταξωτή υφή του νυχτερινού ονείρου και την νεότητα που δεν έχει ηλικία. Όσο για τον έρωτα, αυτός είναι για τον συγγραφέα το ενυδρείο μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελη η ζωή, αλλά και μια όαση που κάνει υποφερτή την καυτή έρημο. Το βιβλίο του Γιάννη Χαριτάντη “ Δια βίου Έρωτας“, τολμηρό σε αρκετά σημεία, με πολλά μηνύματα, αλλά, και με βαθύ προβληματισμό, είναι η ελπίδα που ομορφαίνει την καθημερινότητα και δίνει νόημα στη ζωή.
Ο έρωτας σε κάθε ηλικία είναι μια συνεχής αναζήτηση της ομορφιάς, της ανάτασης και του ονείρου, η ανάστασή μας και η επανάστασή μας ταυτόχρονα, γράφει ο συγγραφέας στο εισαγωγικό του σημείωμά.
Του ευχόμαστε, καλοτάξιδο!