ΑΙΓΙΟ: Η έναρξη Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Ξεκίνησε με ενθουσιασμό για μια ακόμη χρονιά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Το θέμα της νέας εκστρατείας είναι: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, 148 Βιβλιοθήκες (Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα ενώνονται με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για να προσφέρουν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια.

Η εκστρατεία ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Ιουνίου, με την εθελόντρια, συνταξιούχο εκπαιδευτικό Βασιλική Κυριακοπούλου, να αναφέρει στο ημερολόγιο: «Στις 20 Ιουνίου 2018 ξεκινήσαμε την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2018 μιλώντας για τα ‘’ ΔΕΔΟΜΕΝΑ’’ , τα αριθμημένα δεδομένα και φτιάχνοντας το ημερολόγιο δράσεων και το προσωπικό μας ημερολόγιο. Πρώτα από όλα μιλήσαμε για την αξία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος καθώς και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αιγίου. Επίσης για το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τις αρχειοθετημένες βιβλιοθηκονομικές εργασίες εκεί. Έτσι οι μικροί μας φίλοι μπήκαν στο πνεύμα των δεδομένων. Κατάλαβαν τι θα πει δεδομένα , αρχείο , καταγραφή δεδομένων, μέσος όρος με απλά παραδείγματα και την αξία των αριθμών στη ζωή μας. Πως αντλούμε πληροφορίες με την παρατήρηση από το περιβάλλον μας».

Στον χαιρετισμό που έκανε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ‘’ Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας’’ Στράτος Βαρδάκης, η κ. Κυριακοπούλου τον έφερε ως παράδειγμα δεδομένων και πληροφοριών. Τα παιδιά έφτιαξαν την ομοιοκαταληξία Αγαπημένα, Δεδομένα, Δομημένα, Αριθμημένα, Περασμένα, ΠΟΤΕ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ. Τα παιδιά ζωγράφισαν και συμπλήρωσαν το προσωπικό τους ημερολόγιο με αριθμούς από τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Το πήραν μαζί τους ενθουσιασμένα και περιμένοντας την επόμενη δράση με χαρά…